Kako uticati na decu da jedu što zdravije i time pokrenete svoj ketering biznis?

Pre nekoliko dana, dok sam čekala svoj red na kasi, čula sam jednu mamu kako se žali prijateljici da dete neće ništa da joj jede. Na pitanje njene prijateljice da li jede u vrtiću, ona je odgovorila da pojede kolač i da ako nešto jede, to su generalno uglavnom slatkiši, i to najčešće čokolino. Ja sam ostala zaprepašćena, jer je žena govorila takvim tonom kao da je dete krivo što ne jede i što želi samo slatkiše. Nažalost, više puta sam čula kako se roditelji žale da im deca slabo jedu, a da voće i povrće gotovo da  ne jedu.

E pa, dragi roditelji, oprostite, ali da li ste se nekad zapitali kako su deca navikla na te slatke ukuse dobijene industijski prerađenim slatkišima? Zar Vi niste ti koji decu od rođenja hrane i usmeravaju ka određenim namirnicama, tako da za te slatke ukuse i nisu mogli saznati bez Vas?

Spojte kreativnost i zdravu hranu

Zato, hajde da probamo da im probudimo svest i da ih, uslovno rečeno, nateramo da jedu ono što se zaista smatra zdravim, zbog svih svojih hranljivih sastojaka. Stoga vam nudim rešenje kroz pokretanje mini biznisa u vidu zdravog ketering servisa. Decu ćete uspeti da naterate da jedu zdravo ako se budete igrali. Verujem da je uz pomoć igre sve moguće, jer je igra ono što decu čini srećnijim i ono što ih ispunjava. Trudite se biti kreativni sa zdravim namirnicama, pa će ih sa lakoćom pojesti. A ovaj cvetić posebno.

Napravite ga od banane, narandže i namaza od urmi, a urme su pravo blago u jačanju imuniteta. Bogate su vitaminima i to posebno vitaminom B6, vlaknima i mineralima. Predstavljaju hranu za mozak zbog fosfora, a i lek za anemiju zbog gvožđa.

priprema jela
Na ovaj način ćete deci probuditi kreativnost, a i privući ih da pojedu ono što je zdravo, posebno deci čiji su ukusi iskvareni rafinisanim šećerom.

Sledeći proizvod takođe možete uvrstiti u svoju ketering ponudu. Ovo je predlog užine, sa kojom se možete igrati poput plastelina, ali onog jestivog. Učićete ih slovima, kako da naprave svoje ime, a na kraju će se i zasladiti pravom čokoladom, bogatom vitaminima i mineralima. Čokolada je od sirovog badema, sirovog kakaoa i namaza od urmi. Treba naglasiti da je svako dete priča za sebe i da treba voditi računa o alergenima.

Recept za ovu čokoladu glasi: samleti bademe, dodati par kašika namaza od urmi koji ćete napraviti tako što ćete potopiti petnaest urmi oko sat vremena u vodi, oljuštiti ih i očistiti, i tako očišćene samleti sa vodom i kašikom soka od limuna (u zavisnosti od gustine koju želite, tako ćete i vodu dodavati). Kada dodate namaz, dodajete kakao i mešajte dok ne postane čvrsta masa.
Uz ovih nekoliko sugestija i naravno Vaše želje, možete prvo sebi probuditi svest o ishrani i tome koliko je važna, a potomkorak po korak buditi svest u deci, jer ako na nešto možemo uticati i ako je nešto toliko važno, onda je to upravo ishrana.
Ovo je idealan način da pokrenete mali ketering biznis u svojoj režiji, i ponudite koleginicama, komšinicama ili rodbini svoje kreativne, ukusne i pre svega zdrave proizvode i ideje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *