Kako vam estetska hirurgija može poboljšati samopouzdanje

 

Gotovo da nema osobe koja se ne plaši starenja. Sa starenjem dolazi do neraspoloženja, melahnoloije i žalom za nekadašnjim izgledom. Estetska hirurgija umnogome može poboljšati samopouzdanje.

Nekada nije potrebana velika promena na licu i telu, uglavnom i jedna korekcija podigne samopouzdanje i vrati osmeh na lice. U nastavku teksta navešćemo vam na koji način je estetska hirurgija podobna da vaše samopouzdanje bude na zavidnom nivou.

Estetskim zahvatom do lepšeg fizičkog izgleda

Kada ste zadovoljni fizičkim izgledom i psihički se osećate bolje. Da ne pominjemo što se estetskim zahvatom i zdravstveno možete poboljšati. Ukoliko ste radili podizanje grudi silikonima i prošlo je puno vremena od tada, silikon ume da se deformiše i takve grudi je potrebno preoblikovati. Takođe ukoliko je došlo do promene u težini grudi se mogu deformisati. Smanjenjem veličine grudi neće biti bolova u ledjima i osećaja prevelikog tereta. Možete ući u omiljenu garderobu koju dugo niste nosili jer se niste osećali udobno. Možemo pomeniti i devijaciju nosa. Zdravstveno se stanje estetskom hirurgijom reguliše , a i sam nos se koriguje ukoliko postoji potreba. I muškarci mogu imati problem sa uvećanim grudima. Neko ima genetsku predispoziciju za takvu gradju, dok pak neko drugi dobijanjem na težini dobije takve grudi. Redukcijom veličine grudi pomoću estetske hirurgije vraća se samopozdanje kod svakog muškarca sa pomenutim problemom. 

Rekonstrukcija

Estetska hirurgija blagotvorno utiče na sve one pacijente koji su imali veliki zdravstveni problem nakon čijeg odstranjivanja je ostao veliki ožiljak. U to spadaju najčešće opekotine. Rak dojke ili rak kože je takođe razlog zašto se neko opredeljuje za estetski zahvat. Prilikom odstranjivanja cele dojke, plastična hirurgija može taj gubitak rekonstrukcijom  vizuelno nadomestiti. Nekada se to rešava ubacivanjem tkiva ili implanta. Prilikom opekotina, koža se presadjuje sa nekog drugog dela tela gde koža nije ostećena. Nakon ovih zahvata pacijent se oseća zadovoljnije i sa većim samopouzdanjem jer nakon teškog perioda dolazi kvalitetniji život i konačno osmeh na lice.

Napredak u svakodnevnim aktivnostima

Dosta je pacijenata koji su nezadovoljni svojim izgledom ili se svog izgleda stide. Da li je u pitanju ogroman mladež koji prekriva deo tela koji je vidljiv, neadekvatne grudi, svakako je u pitanju nesigurnost koju je potrebno prenebregnuti. Neko uspeva posetom terapeuta ali svakako  estetska hirurgija dovodi do potpunog zadovoljstva , kada posle zahvata i postopertivnog perioda pogledate sebe u ogledalu. Ukoliko neko nije u mogućnosti da smrša, liposukcijom može doći do željenih rezultata. Svaka ova intervencija dovodi do poboljpanja kvaliteta života. 

Osetno gubljenje kilograma

Pomenuli smo sve popularniju liposukciju. Nekada, idealna težina se jako teško postiže. U pitanju su ljudi koji imaju zbog toga i zdravstvene probleme. Liposukcijom se salo eliminiše iz organizma, s tim što nije moguće izvršiti jednu liposukciju več je u pitanju niz ali se telo dovodi do idealne težine. Ima pacijenata sa karakterističnim problemom gojenja u stomaku. Oni imaju takozvani „šlauf“. Liposukcija taj problem eliminiše i pruža onaj fantastičan osećaj da možete ući u omiljene pantalone , ovoga puta sa savršenim stomakom. 

 

Mladalački izgled

Najpopularniji estetski tretman za lice jesu fileri i botoks. Koža deluje zategnutije i dobija se mladalački izgled. Botoksom mišići lica neko vreme budu ukočeni ali se to vremenom reguliše. Najčešće se koristi za jagodice. Fileri se korište za punije usne, za područje oko očiju i za područje oko nosa i brade. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *