Kako zadržati mladalački izgled?

Izgled lica i vrata se obično menja sa godinama. Gubitak mišićnog tonusa i stanjivanje kože daju licu mlohav i opušten izgled. Kod nekih ljudi, donji deo lica koji polako pada može dati izgled dvostruke brade.

Osim toga, koža se vremenom isušuju, sloj masti ispod površine kože se smanjuje, pa lice nema više glatku i zategnutu strukturu. Osnovna nega lica koja podrazumeva redovno čišćenje i adekvatne kreme je prvi i osnovni korak u nezi kože. Uz to se danas mogu dodati mnogi kozmetički tretmani i intervencije koje daju veoma vidljive rezultate.

Facelift dugoročno podmlađuje

Ovo je zahtevna metoda koja se smatra invazivnom, jer je vid operacije koju izvodi hirurg. Intervencija traje nekoliko sati i oporavak zahteva nekoliko nedelja. Ali, ko je spreman da izdvoji vreme, to će mu se vratiti podmlađivanjem i do 15 godina. Facelift podrazumeva pravljenje malih rezova, najčešće iza ušiju i duž linije kose. Koža se onda nežmo povuče na gore, kako bi se lice zateglo i na kraju se višak kože ukloni i ostatak ušije. Konci se skidaju posle sedam dana.

Zanimljivo je to da ova estetska intervencija postoji skoro 100 godina, a napretkom tehnologije se sve više usavršavala. Takođe, postoji i mini facelift, koji se radi manjim rezovim i blažim zatezanjem. Ono što facelift izdvaja od ostalih intervencija je da je njegov rezultat dugoročan, koža nakon toga nastavlja da stari, ali je nakon zatezanja uvek u prednosti tih 15 godina.

Sa botoksom se odmah vide rezultati

Tretman botoksom se danas može raditi u svim boljim kozmetičkim salonima. Injekcije botoksa blokiraju određene hemijske signale koji dolaze od nerava, uglavnom signale koji izazivaju kontrakciju mišića.

Najčešća upotreba ovih injekcija je privremeno opuštanje mišića lica koji izazivaju bore na čelu i oko očiju. Ukratko, botoks sprečava mimične mišiće da prave pokrete kojim se stvaraju bore. Ovo je najbolje raditi na čelu i između obrva, jer najveći broj ljudi upravo tu ima izražene duboke vodoravne ili horizontalne linije. Naravno, može se koristiti i na donjem delu lica i vratu.

Sam tretman botoksom traje 10ak minuta. Gotovo da nema nikakvih nuspojava i vidljivih znakova da se radio neki tretman. Sem zategnute i blistave kože.

Mezoterapija ili prp tretman

I jedan i drugi se može raditi naizmenično i daju sjajne rezultate, ukoliko se rade redovno. Spadaju u neinvazivne metode slične malo boljem tretmanu lica. Mezoterapija uključuje upotrebu mikro-finih igala za ubrizgavanje vitamina u srednji sloj kože – mezoderm. Ubrizgavaju se takozvani kokteli koji sadrže: razne vitamine, hijaluronsku kiselinu, aminokiseline. Mezoterapijom se može zategnuti opuštena koža, umanjiti bore, ali i posvetleti oni delovi lica koji su zbog izlaganja UV zracima odreagovali pojavom pigmentacije.

PRP tretman je nega kože koja koristi sopstvenu moć tela da se samo regeneriše. Podrazumeva vađenje krvi koja se stavlja u jedan uređaj koji poput šejkera razdvaja izvađenu krv u slojeve plazme, trombocita, belih i crvenih krvnih zrnaca. Zatim se sloj krvi koji sadrži veliku količinu trombocita ubrizgava tankim iglicama u lice ili vrat. Na taj način se pospešuje ponovni rast ćelija, a tekstura kože postaje glatkija, bore se popunjavaju, a sve zahvaljujući sopstvenoj krvi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *