Klasični ili moderni dušeci za krevetac? Vi birate

Imati dobar dušek za spavanje značajno je za svaku starosnu dob. I mala beba, i djak, zaposleni, i baka moraju se, nakon celodnevnih aktivnosti, udobno smestiti i odmoriti. Dobar i kvalitetan dušek, kao i jastuk će im u tome pomoći.

Kao roditelji već imamo veliko iskustvo u udobnosti, u onome što nama prija, pa to želimo da prenesemo i na svoju decu. Zato je važno da od samog početka biramo udobne stvari, a za novorođenu bebu, za početak, najbitniji je dušek koji će biti u  krevecu.

Nije valjda neka nauka izabrati dušek za krevetac?

Gledano sa strane, nije. Ali, kada se dublje uđe u problematiku, može da bude.Ako ste tradicionalista, jednostavno je, birate klasičan dušek sa žičanim jezgrom u odgovarajućoj dimenziji. Za Vas više je pitanje kreveca, nego dušeka.

U slučaju da se odlučite za kolevku ili krevetac većih dimenzija, vama je veći stres da li se po tim dimenzijama može naći klasičan dušek. Kada su u pitanju kreveci za koje je potrebna dimenzija dušeka 140×70 ili 160x80cm, informacija je da i oni spadaju među standardne dimenzije.

Za kolevke, koje mogu biti različitih dimenzija već to nije moguće. Takvi dušeci se rade od memo pene.

Memo su dušeci za krevetac novije generacije

Iako su već dugi niz godina prisutni na tržištu, memo dušeci se i dalje smatraju modernim dušecima. Oni, koji su navikli na njihovu udobnost, i za najmlađe biraju baš od takvih materijala. Tanki su, svega 8cm debljine, ali i lagani za održavanje. Obično presvučeni materijalom koji se skida i pere u mašini, a navlaka im ima antibakterijsku i antialergijsku navlaku. Rade se po meri te su uglavnom najčešći izbor za kolevke.

Ako birate prenosivi krevetac onda birate i poseban dušek za njega

Prenosivi krevetac je čest izbor roditelja, pogotovo onih koji dosta vremena provode na točkovima. Laki za pakovanje, ovi kreveci su nezamenljivi svima onima koji ne žele da detetu menjaju navike bez obzira gde se nalaze. Takve krevece prati i dušek za prenosivi krevetac, koji se sastoji iz tri preklapajuća dela pa takođe se lako pakuje u bilo koji automobile. Mnogi se odlučuju za ovaj tip kreveca iako razlog nije putovanje, već rasklapanje i nezauzimanje previše mesta, pogotovo kada beba prestane da spava u krevecu.

Dečiji kreveci cena nije najvažnija

Kada birate krevetac, razmišljajte dugoročno. Da li je prvo dete u pitanju, da li imate od koga isti da nasledite, pozajmite, pa tek onda o ceni, koju želite da platite.Krevetac i adekvatan dušek spadaju u osnovnu opremu za bebu, koju morate imati čim mališan dođe na svet. Njegov kutak ste već skockali, ako ne uživo, onda bar u svojoj glavi, tako da je ostalo da donesete odluke koje će vam olakšati život. Vama treba da je sve pri ruci, da se lako snalazite, da vam je udobno i da se lako organizujete.

Šta je moderno, skupo, jeftino, nije od presudnog značaja prilikom donošenja odluke. Rukovodite se time kada god odlučujete o svemu onome što je bebi neophodno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *