Klub Malog Fudbala

Klub Fudbala VranjeKao što svi Vranjanci već znaju, jedina svetla tačka vranjskog sporta je Klub malog fudbala Vranje, tako da sam odlučio da prvi tekst o sportu u Vranju bude upravo o ovom klubu.

Veliki sam navijač kluba, pratim svaku njihovu utakmicu i iskreno sa nestrpljenjem čekam vikend kada igraju kod kuće odnosno u sportskoj hali Vranje.

Inače, klub je osnovan 2005 godine pod imenom KMF „RUSČE“ kada je krenuo sa takmičenjem u treći rang odnosno „Srpsku ligu“. Već sledeće sezone prelazi u viši rang, odnosno drugu ligu Srbije, gde ostaje dve sezone, a onda nakon baraža u sezoni 2008/2009 ulazi u elitnu Prvu FUTSAL ligu.

Klub funkcionise sa vrlo skromnim sredstvima i imaju redovne probleme oko finansiranja. Jedini prihod kluba je od ulaznica, a put na gostovanjima i troškove oko organizacije utakmica kod kuće finansira Grad Vranje.

Glavni motiv svih u klubu je isključivo sportske prirode. Jedan od dokaza koji ide tome u prilog da niko u klubu ne prima nikakvu nadoknadu. I sa tako skromnim sredstvima klub postiže značajne rezultate. Plasman na tabeli nikada nije ispod šestog mesta. Trenutno zauzima jako četvrto mesto, a nadam se da će na tom mestu ostati i posle završetka jesenjeg dela prvenstva. Prošle godine je KMF „Vranje“ bio finalista kupa Srbije. Klub je takođe redovan učesnik brojnih turnira u Srbiji, Makedoniji, Republici Srpskoj, Poljskoj, Sloveniji i u još mnogo zemalja gde takođe postiže značajne uspehe.

U klubu igraju domaći igrači, odnosno igrači iz Vranja. Kapiten ekipe je iskusni Predrag Nikolić, u Vranju poznatiji kao Pepa, a trener od samog osnivanja kluba je Goran Jović, poznatiji kao Beli.

Klub ima punu podršku svih u gradu i veoma je popularan.

Nadam se da će nastaviti sa dobrim partijama, i da će se lep mali fudbal gledati još dugo u Vranju, jer Vranju treba jak sport.

Tekst pisao Dalibor Antić,
prijatelj kluba i sajta

Аутор: admin

Kulturni radnik. Na stalnom putu samoobrazovanja!

3 мишљења на „Klub Malog Fudbala“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *