Kolica za bebe su dugotrajna investicija

Puno je informacija o tome šta je sve potrebno za dolazak bebe. Neke stvari se čine manje važnim ili možda čak bespotrebnim. Ono što je sigurno da vam treba i da ćete dugo i često koristiti su kolica za bebe. Na tržišti postoji mnogo modela i to vas može odvesti u neodlučnost. Ipak, postoji nekoliko smernica koje će vam pomoći da se odlučite.

Kolica za bebe od prvog dana

Potražite kolica koja odgovaraju novorođenčetu, a to znači da je sedište napravljeno kao mala kolevka i da beba može da bude okrenuta licem ka vama. Najbolje je da nabavite kolica sa ravnim naslonom i podesivim osloncem za noge. Na taj način su bebe mlađe od tri meseca bezbedne u kolicima. Posetite prodavnice za bebi-opremu i uzmite kolica na testiranje, potražite ručke koje odgovaraju vašoj visini i hodu. Dobra kolica koja su lagana postaju lakša za guranje, putovanje, pakovanje u auto ili penjanje stepenicama. Ako znate da želite auto sedište od određenog proizvođača, možete pogledati njihov sistem za putovanja, jer dobro je da svoju bebu koja je još uvek vezana u auto sedištu možete nesmetano premestiti u kolica. To vam mnogo olakšava kada imate bebu koja spava koju apsolutno ne želite da se probudite. Mnogi noviji modeli, kao što su chicco kolica pružaju mogućnost postavljanja različitih korpi na konstrukciju kolica. Pa tako dobijete čvrstu ravnu korpu za novorođenče, auto sedište i korpu za starije bebe.

Chicco kolica imaju razvijen sistem za putovanja

Ako ste porodica koja često putuje, onda vam je ova stavka jedna od najvažnijih. Chicco kolica dolaze u modelima koja su dozajnirana sa akcentom na putovanjima, odnosno laganom rasklapanju. Njihova mala težina i kompaktnost donose mogućnost pakovanja u deo za ručni prtljag, a u gepeku kola zauzimaju mesta koliko i jedan kofer najmanjih dimenzija. Dolaze čak i sa torbom u koju možete spakovati sklopljena kolica, a torbu staviti na leđa, što olakšava transport. Lakoća sklapanja se ogleda u tome da je za to dovoljan potez jedne ruke. Dodaci koji prate chicco kolica su: navlaka za kišu, mrežica protiv insekata, kao i postojeća navlaka na kolicima koja ima zaštitu protiv UVA zraka.

Za dugoročno razmišljanje treba izdvojiti više novca

Dobro je imati budžet, međutim, ako želite da razmišljate dugoročno, važno je da shvatite da kolica vrhunskog kvaliteta i proverenih proizvođača danas koštaju više nego što ste očekivali. Ne morate se odlučivati za najskuplje modele, ali skuplja kolica duže traju. Čak i ako imate samo jednu bebu, vaša beba će verovatno koristiti kolica nekoliko godina. Skriveni adut ulaganja u dobra kolica dolazi u obzir kada planirate da imate više od jednog deteta. U tom slučaju, kolica se mogu ponovo koristiti što dugoročno štedi vreme i novac. Tu je i bolja funkcionalnost kolica. Ručke za guranje kolica imaju mogućnost podešavanja, pa se visina može podesiti po potrebi, pa visoki roditelji ne moraju da savijaju leđa. Većina kolica dolazi sa točkovima koji su napravljeni od plastike, i iako su izdržljiva, nisu baš pogodna za upotrebu na mnogim površinama, posebno neravnim terenima. S druge strane, točkovi punjeni vazduhom su poput točkova bicikla što ih čini pogodnim na većini terena, pa udobnost vožnje se ne dovodi u pitanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *