Montažni kontejneri: najčešća pitanja i odgovori na njih


Od momenta kada su se pojavili, montažni kontejneri su u određenim segmentima izazivali malo nesigurnosti i određenu skepsu po pitanju svog korišćenja. Kako se sve mogu koristiti, da li su sigurni, koliko dugo traju, šta je potrebno za njihovo postavljanje i tako dalje.

Ono što izaziva ovoliko pitanja jesu u najvećoj meri dva faktora, jedan se tiče niskih cena za ono što se dobija, a drugi za brzinu njihovog postavljanja i korišćenja odmah po montiranju.

Iz tog razloga vam dajemo odgovore na najčešće postavljanja pitanja i najveće nedoumice kada su montažni kontejneri u pitanju.

Za šta se sve montažni kontejneri mogu koristiti?

Montažni kontejneri imaju široku primenu. U osnovu ona se može podeliti na poslovnu i na stambenu, ali u okviru toga imamo mnogo podela.

Najpre, tu su stambeni montažni kontejneri koji se mogu koristiti za vikendice ili dugoročno življenje u njima.

Tu su magacinski kontejneri, koji se koriste kao ostave, posebno na gradilištima.

Na gradilištima se montažni kontejneri često postavljaju i u službi kancelarija, kao najpodesnije rešenje za kancelarije za arhitekte, građevince, ali i kao sale za sastanka, a česta je i upotreba kontejnera u svrhe portirnica i prijavnica. Svaki od ovih modela montažnih kontejnera razlikuje se po opremi koju ima i po samom izgledu, naravno.

Kontejneri mogu biti i sanitarni, sa WC i/ili tuš kabinama. Tu su i osnovni kontejneri koji mogu dobiti namenu onakvu kakva vama u određenom trenutku jeste potrebna. U svakom slučaju predstavljaju sigurno i brzo rešenje koje ne iziskuje ni prevelika finansijska ulaganja.

Kako se montažni kontejneri postavljaju?

Montažni kontejneri se postavljaju od strane firme koja ih isporučuje. Stručno opremljen tim radnika dolazi zajedno sa kontejnerom i u kratkom vremenskom roku postavlja kontejner na mesto koje vama odgovara, nakon čega je isti spreman za funkcionalnu upotrebu.

Koliko dugo traju kontejneri?

Ovo je pitanje koje se često postavlja.

Sami montažni kontejneri imaju garanciju koja traje dve godine, tokom koje ćete zasigurno uvideti ukoliko nešto u njima ne funkcioniše. Van toga, uz redovno i uredno održavanje, kontejneri su veoma stabilni i imaju jako dug životni vek, što ih i čini podesnim za dugoročno stanovanje u njima.

Da li se montažni kontejneri mogu nadograđivati?

Jedna od važnih opcija jeste i to što se montažni kontejneri mogu vezivati jedan uz drugi ili jedan na drugi, pa se mogu praviti i određeni kompleksi ako situacija to zahteva.

Takve komplekse možete redovno videti na graničnim prelazima, gde se montažni kontejneri vezuju, povezuju stepeništima, terasama, čineći potpuno funkcionalan i uredan poslovni kompleks određene prirode.

Da li je potrebna građevinska dozvola za postavljanje montažnih kontejnera?

Ne. Montažni kontejneri ne podrazumevaju nikakvu gradnju, zbog čega za njih nije potrebno vađenje i dobijanje građevinske dozvole.

Određene dozvole u određenim situacijama jesu potrebne, kao što su dozvole za postavljanje i korišćenje određene parcele u te svrhe, što je slučaj sa postavljanjem kontejnera na tuđu ili državnu/opštinsku imovinu, ali je to dokumentacija čije vađenje ne zahteva mnogo vremena i čekanja, pa oko toga ne morate da brinete da li će predstavljati problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *