Nabolje vrste perena za vaš dom i dvorište

Našu kreativnost možemo da ispoljimo na različite načine. Mnogi ljudi obožavaju da uzgajaju cveće, da ga održavaju, da mu se dive. Zasaditi cveće nije samo jednostavan proces, kojim želite da ulepšate dvorište.

Cveće i te kako može da nas inspirište, da nam da motivaciju, da učini naš dom i dvorište lepšim, da sakrije sve nedostatke, jednostavno može da nam pomogne da se osećamo lepo. Perene su uvek dobar izbor, koji možete pronaći u raznim rasadnicima. Ponuda rasadnika kada su perene u pitanju je veoma raznovrsna, veliki broj vrsta, različite cene… Mi smo obili rasadnik Floraeskpres Beograd i uverili se u lepotu i raznolikost perena. Vaše je samo da znate šta želite i uputite se ka rasadniku koji to ima u svojoj ponudi.

Elem, vratimo se mi na konkretnu priču. Mnogi biraju perene zbog njihovog životnog veka, koji je prilično dugačak, ako uzmemo u obzir da neke od ovih biljaka traju i do 30 godina. Imamo nekoliko predloga za vas kada je perene u pitanju:

HELIOPSIS

Heliopsis je odlična biljka, koja može zaista da promeni izgled vašeg dvorišta. Interesantno je što je ova biljka višegodišnja, a njena prednost jeste što dugo, ali i bogato cveta, što je naravno bitno za sve one koji obožavaju raskoš i koji vole da se to cveće i te kakoo primeti. Žute je boje i ispunjena je manjim cvtićima, koji prilično interesantno deluju. Ono što je takođe jako važno jeste da je heliopsis otporan zna zimu, a vreme njegovog cvetanja je leto i jesen. Kao što i sami možete da primetite, ova vrsta perena je veoma povoljna, s obzirom da se u pojedinim rasadnicima može naći za svega 300 dinara.

ČUVARKUĆA – SEMPERVIVUM CAL. ROYAL RUBY

Ako ste ljubitelj čuvarkuća, onda će vam ova biljka i te kako biti interesntna. Ono što je posebno kod nje jeste da ovo nije klasična čuvarkuća, koja je zelene boje. Doduše oblik je naravno isti, ali je ključna stvar u boji. Listovi ove vrste čuvarkuće menjaju boju. U toku zime, zbog hladnog vremena i naravno mrazeva, boja njenih listova polako prelazi u crvenu boju. Uživanje je gledati taj proces i naravno krajnji rezultat. Kada dođe jun mesec, ona se vraća u svoju zelenu boju. Ovu vrstu perena takođe možete pronaći u mnogim rasadnicima, a cena je oko 100 dinara.

LUPINUS GALLERY 

Ne postoji osoba koja je ravnodušna kada je lupinus gallery u pitanju. Ima ih u raznim bojama, a u određenim rasadnicima ih prodaju miskovano, dakle prodaju na primer tri sadnice u tri različite boje i upravo bi to moglo da vas košta oko 800 dinara. Ima raznih boja ove vrste, pa tako na primer ima ljubičasta,roza, crvena, bela. Ovo može vaš vrt da učini zaista posebni, a ova biljka teško da može da se uporedi sa nekom drugom biljkom jer je izrazito specifična i nije kao ostalo cveće koje imate u vašem dvorištu. Zato bi bilo dobro da pronađete rasadnik u kojem perene možete da kupujete miksovano, odnosno koji nude mogućnost da upravo ovu biljku kupite u nekoliko boja i tako učinite vaše dvorište mnogo lepšim za uživanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *