Planirate uređenje svog kupatila? Evo nekoliko sjajnih ideja za to!

Mnogi kada se bave sređivanjem svog životnog prostora neretko zanemaruju najmanju prostoriju u svom domu poput kupatila. Ipak, to je greška posebno zbog činjenice da se radi o prostoriji u domu koju svaki dan koristimo i to po nekoliko puta. Takođe, s obzirom da su kupatila najmanje kvadrature od svih drugih prostorija u stanu, ukazuje na to za njegovo sređivanje nema mnogo prostora. Bez obzira na to što su mala, kupatila mogu biti takođe lepo skockana i sređena da ćete se na kraju i sami začuditi. Dovoljno je da prelistate neki magazin koji se bavi uređenjem doma i da shvatite da biste mogli malo više pažnje posvetiti estetskom izgledu mesta koje svakodnevno koristite. 

Pločice za kupatilo su nešto što svi prvo primete kada uđu u kupatilo posebno kada se radi o nekoj neobičnoj i nesvakidašnjoj vrsti dezena. Na tržištu ih danas ima toliki izbor da je kupcima ponekad veoma teško da se odluče. 

Jednostavne pločice za kupatilo zamenite pločicama sa neobičnim dezenom

Nešto što je pravi hit ove godine kada se radi o izboru pločica za kupatilo su keramičke pločice koje odaju utisak da su napravljene od nekog prirodnog materijala poput drveta, mermera, kamena i sl. Boja drveta je definitivno nešto što će se uklopiti u sve vrste kupatila kao i sa njegovim ostalim elementima. Isto tako pružiće posebnu notu topline tako da ćete prilikom svake kupke uživati svim svojim čulima. 

Patchwork dezen kao i kupatilske pločice u obliku novčića su takođe nešto za šta se svi oni koji žele moderno opremljeno kupatilo u poslednje vreme odlučuju. Pored toga, ukoliko ste ljubitelj elegancije i želite da svom kupatilu dodate dozu sofisticiranosti predlažemo vam da razmislite o tome da jedan deo pozadine obložite mozaičnim pločicama. To može biti prostor oko lavaboa ili oko police. Efekat koje ove vrste pločica pružaju je zaista fascinirajući! 

Upečatljivi otirači će razbiti monotonost svakog kupatila

S obzirom da smo na pragu da zakoračimo u jesen koja sa sobom nosi hladne i kišovite dane, zamislite da svako jutro zakoračite bosi na hladne kupatilske pločice. Priznaćete, osećaj nije nimalo ugodan. Zbog toga na vreme možete pronaći mekane, od prirodnog materijala napravljene otirače koji će nakon svakog jutarnjeg ulaska u kupatilo grejati vaša stopala.

Ukoliko ste osoba koja po prirodi voli neobične i unikatne stvari, možete izabrati vrlo neobičan dezen otirača koje danas možete pronaći u bolje snabdevenim salonima nameštaja. 

Možete se pozabaviti izborom nekih detalja koji će kupatilo učinati opuštajućim mestom

Da li ste svesni činjenice da samo mali detalj može doprineti celokupnom estetskom izgledu neke prostorije i učiniti je potpuno drugačijom? Da, moguće je. Kada je reč o kupatilu, tu možete dati malo više prostora mašti i eksperimentisati sa raznim detaljima. Na primer, na pločice možete okačiti neku sliku koja asocira na prirodu ili na policu staviti školjke koje će vas svaki put kad ih pogledate podsetiti na more. Veštačko cveće, mirišljave sveće samo su još neki od elemenata koji će vaše kupatilo učiti posebnim mestom za opuštanje nakon napornog dana na poslu. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *