Podmlađivanje i revitalizacija: Lasersko podmlađivanje vagine kao inovativna opcija za žene!

Efikasnost laserske rejuvinacije vagine

O ovom svetski priznatom estetskom tretmanu, pričali smo sa dr M. Radovićem, lekarom sa  dugogodišnjim iskustvom u oblasti vaginalne laserske rejuvinacije u Srbiji.


Koji je princip delovanja?

Vlakna kolagen  se izložena odgovarajućoj temperaturi kontrahuju i skraćuju, a termički efekat na kolagen se ne ograničava samo na period izlaganja laserskim zracima nego se i nastavlja i dalje, remodeliranjem kolagena i neokolagenezom, što dovodi do stvaranja novog kolagena i povećanja ukupnog elastictiteta tretiranog tkiva. Time se utiče na zatezanje zidova vagine i istovremeno se smanjuje njen prečnik (obim). Skraćenje rastegnutog kolagena zateže i podiže prednji zid vagine, čime se stvara dodatna podrška materici i bešici.

Da li su rezultati trajni?

Efekti su obično dugotrajni, ali se mogu preporučiti periodični godišnji tretmani radi održavanja.

Koje vrste lasera se koriste u ovom postupku?

Različiti tipovi lasera se koriste, uključujući CO2 laser i Erbium laser.

Koji su dodatni efekti FemiLift laserskog tretmana?

-Povećana vaginalna lubrikacija i povećana osetljivost vagine zbog normalizacije vaginalne flore i pH faktora

-Više uživanja prilikom seksualnih odnosa

-Eliminacija kandide i resenje problema upornih infekcija urogenitalnog trakta

Ko su dobri kandidati za lasersku rejuvinaciju vagine?

Žene koje imaju probleme sa tonusom i elastičnošću vaginalnog tkiva.

Da li je laserska rejuvinacija vagine pokrivena osiguranjem?

U većini slučajeva, ova vrsta tretmana nije pokrivena osiguranjem jer se obično smatra kozmetičkim.

Koliko su česti neželjeni efekti?

Neželjeni efekti su obično minimalni, veoma retki uključujući blago crvenilo ili oticanje koje brzo prolazi.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod cistitisa?

Postupak može poboljšati kontrolu bešike, što može pomoći kod određenih problema s mokraćnim sistemom. Upala bešike se primarno leči kombinacijom lekova i antibiotika. 

Da li postoji rizik od infekcije nakon tretmana?

Rizik od infekcije je minimalan ako se pacijent pridržava uputstava o higijeni i post-tretmanskoj nezi.

Treba li Ginekolog koji se bavi laserskom vaginalnom rejuvinacijom posedovati i hirurško iskustvo?

Apsolutno! Poseban naglasak za odabir lekara kome ćete ukazati vaše poverenje, je da vaš uroginekolog i vaginalni hirurg (uz sve ovo prethodno nabrojano)  mora biti apsolutno obučen i za izvodjenje usko-specijalizovane estetske hirurške vaginalne rejuvenacije za slučaj da svi prethodni vidovi ulepšavanja vaše intimne regije nisu dali zadovoljavajuće rezultate.

Da li laserska rejuvinacija vagine može pomoći kod vaginalnog svraba?

Ako je svrab povezan s suvoćom, atrofijom ili drugim problemima tkiva, postupak može pomoći.

Koliko je invazivan postupak laserske rejuvinacije vagine?

Laserska rejuvinacija vagine se smatra minimalno invazivnim postupkom. Pacijentima se često daje lokalni anestetik u vidu vaginalne kreme kako bi se smanjila nelagodnost u vidu peckanja tokom tretmana. Specijalizovana laserska oprema koristi se za precizno usmeravanje laserske energije na ciljano područje, minimizirajući oštećenja okolnih tkiva. Ovo čini kratkotrajni laserski postupak potpuno bezbolnim, sigurnim i veoma udobnim za pacijente.

Postoji li nešto što može uticati na efikasnost laserske rejuvinacije vagine?

Efikasnost laserske rejuvinacije vagine može zavisiti od različitih faktora, uključujući individualne karakteristike pacijenta, zdravstveno stanje, starost i posvećenost postupku. Zdrav način života, uključujući uravnoteženu ishranu, redovno vežbanje i izbegavanje pušenja, može podržati efikasnost postupka. Takođe, praćenje uputstava stručnjaka o post-tretmanskoj nezi igra ključnu ulogu u postizanju optimalnih rezultata.

Kako laserska rejuvinacija vagine utiče na hormonalnu ravnotežu?

Laserska rejuvinacija vagine ne utiče direktno na hormonalnu ravnotežu, ali poboljšava tonus i elastičnost vaginalnog tkiva, što može ublažiti neke od simptoma povezanih s hormonalnim promenama, kao što su suvoća i nelagodnost.

Koliko je važna post-tretmanska nega?

Nega posle tretmana je ključna za postizanje najboljih rezultata. To može uključivati ​​izbegavanje napornih aktivnosti, praćenje higijenskih smernica i izbegavanje određenih proizvoda kako bi se smanjila iritacija.

Da li postoji rizik od infekcije ukoliko pacijent ne prati uputstva o higijeni nakon tretmana?

Da, nepridržavanje uputstava o higijeni može povećati rizik od infekcije. Pacijenti bi trebali pažljivo slediti smernice stručnjaka kako bi osigurali brz i bezbedan oporavak.

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na žene koje su pretrpele rak reproduktivnih organa?

U nekim slučajevima, laserska rejuvinacija vagine može pomoći ženama koje su pretrpele rak reproduktivnih organa poboljšavajući komfor i kvalitetu života nakon završenog lečenja.

Da li laserska rejuvinacija vagine može smanjiti rizik od infekcija mokraćnih puteva?

Poboljšanja u tonusu mišića dna karlice i opštem zdravlju vaginalnih tkiva mogu doprineti smanjenju rizika od infekcija mokraćnih puteva.

Kako laserska rejuvinacija vagine može uticati na žene koje imaju fibroide u materici?

Laserska rejuvinacija vagine obično ne utiče direktno na fibroide, ali može poboljšati opšte zdravlje vaginalnog tkiva, čime se indirektno doprinosi dobrobiti žene.

Vrste laserskih aparata?

Danas na tržistu postoji  . Bez obzira na vrstu lasera koji se primenju efekat i rezulatati  nakon terapije su odlični a suština je  da delovanjem laserskih zraka na meka tkiva vagine  dolazi do duboke remodulacije kolagena kao i da se stumuliše nova sinteza kolagena.

Da li postoji razlika između laserske rejuvinacije vagine i drugih metoda za poboljšanje vaginalnog zdravlja?

Da, postoji nekoliko metoda za poboljšanje vaginalnog zdravlja, uključujući hormonsku terapiju i druge terapeutske tretmane. Različiti pristupi imaju svoje prednosti i potrebno je individualno prilagođavanje svakom pacijentu.

Kako pacijent može očekivati promene u intimnom zdravlju nakon tretmana?

Nakon tretmana laserskom rejuvinacijom vagine, pacijenti mogu očekivati niz pozitivnih promena u intimnom zdravlju. To uključuje poboljšanje tonusa i elastičnosti vaginalnih zidova, smanjenje suvoće, povećanje komfora tokom seksualnih aktivnosti i generalno poboljšanje seksualnog zadovoljstva. Osim toga, mnoge žene primećuju smanjenje nelagodnosti povezane sa različitim vaginalnim problemima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *