Prednosti iznajmljivanja automobila

Polaganje za voznju

Da li ste razmišljali o iznajmljivanju automobila ili kako se popularno zove i kod nas “rent a car”? Za ovu opciju se najčešće odlučuju oni koji treba neko vreme da provedu u novom gradu/državi, a nisu došli svojim automobilom.

Rent a car je postao lako dostupan i prilično pristupačan. U svetu je odavno poznata i korišćena stvar, ali je poslednjih godina i kod nas u usponu. Rent a car vam pruža udobnost i privatnost. Uz iznajmljeni automobil do svog cilja idete kad želite i putem kojim želite, nema guranja u autobusu, čekanja i neizvesnosti kada će on doći, kao ni bespotrebnog zadržavanja.

Gradski prevoz zna da bude dosta spor i nepouzdan, a sa druge strane, taksi prevoz je u mnogim gradovima veoma skup i neisplativ ukoliko morate više puta u toku dana da ga koristite ili prelazite veći broj kilometara.

Sa iznajmljenim automobilom boravak u nekom drugom mestu je mnogo prijatniji, iako ste bez svog automobila. Za iznajmiljivanje automobila postoje specijalizovane agenicije koje vam pružaju mogućnost da rezervišete željeni automobile na vreme. Neke rent a car agencije nude i mogućnost iznajmljivanja automobila sa vozačem, ali to je dodatna usluga koja više i košta.

Iznajmljivanje automobila je popularno i kod mladenaca. Kako bi se na dan svog venčanja i/ili svadbe vozili najnovim modelom automobila ili omiljenim oldtajmerom, mladenci se odlučuju za iznajmljivanje.

Rent a car u Beogradu

Veliki broj rent a car agencija u Beogradu pruža uslugu rentiranja automobila. Mnoge agencije imaju odličan vozini park i sjajnu ponudu vozila za koje god svrhe da vam je to potrebno, počev od kampera do luksuznih automobila. Agencije nude i profesionalne vozače, tako da ukoliko niste vični u vožnji možete imati i svoj vozača.  Rentiranje je dostupno uvek i u svako doba, a potražnja za ovom uslugom iz godine u godinu raste.

Iznajmljivanje automobila možete plaćati u gotovini ili vašom kreditnom karticom. Prilikom iznajmiljivanja, određena suma se plaća unapred kao i depozit koji vam se prilikom vraćanja automobila vraća ukolio nije došlo do nekih oštećenja na vozilu. U agenciji poptisujete i ugovor kojim su regulisana vaša prava i obaveze za vreme trajanja usluge tj. od trenutka iznajmljivanja automobila.

Imajte na umu da o automobilu koji ste iznajmili morate da vodite računa, jer ako dođe do oštećenja automobila vi ste ta osoba koja snosi posledice. Auto koji ste iznajmili nije u vašem vlasništu ali ste se ugovornom obavezom izjasnili da će brinuti o njemu. Sve detalje o tome šta su vaše obaveze prema automobilu možete videti u ugovoru koji potpisujete, ali je savet da se uvek dobro raspitate i u samoj agenciji, pre konačnog dogovora i potpisivanja ugovora.

Dobar i lep automobil je san svakog, a taj san možete ostvariti bar na kratko iznajmljivanjem automobila, iako nemate dovoljno novaca da kupite automobil. Ovo i nije tako loša ideja. Udobnost prilkom putovanja je jako bitna, pa zato birajte ono što vama najviše prija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *