Prednosti života u beogradskom naselju Voždovac

prodajav stanova Vozdovac

Voždovac je jedna od najatraktivnijih beogradskih opština za kupovinu stana, a njegova popularnost među potencijalnim kupcima neprestano raste.

Ovaj deo grada nudi bogatstvo sadržaja, odličnu infrastrukturu i raznovrsne mogućnosti za udoban i kvalitetan život. Voždovac se prostire na površini od 148 kvadratnih kilometara, a na njegovom području živi oko 200.000 ljudi. Pored dela koji obuhvata gradsko jezgro, ovoj opštini pripadaju i naselja u podnožju Avale. Cene kvadrata u urbanijem delu opštine se u proseku kreću oko 2300 evra po kvadratu, dok su u naseljima poput Pinosave, Belog Potoka i Jajinaca drastično niže. Ukoliko ste odlučili da kupite stan u Beogradu, a ne znate u kojoj opštini, u nastavku teksta ćemo vam približiti koje su prednosti života u beogradskom naselju Voždovac. 

Gde se prostire i koja naselja obuhvata opština Voždovac?

Zgrada opštine Voždovac izgrađena je davne 1949. godine u Ulici vojvode Grigora.  Ostala je na istom mestu do današnjih dana, samo je ulica promenila ime u Ustaničku. Na glavnom ulazu u zgradu i dalje stoje spomenici „Borbe“, rad vajara Sretena Stojanovića i  „Obnova“, rad Lojzea Dolinara. Pod patronatom ove opštine nalaze se centralna gradska naselja poput Šumica, Konjarnika, Lekinog brda, Dušanovca i Autokomande. Naselja u širem gradskom jezgru kao što su Stepa Stepanović, Braće Jerković, Banjica, Medaković i Kumodraž takođe pripadaju opštini Voždovac. Opština obuhvata i 10 prigradskih naselja, a to su Jajinci, Selo Rakovica, Beli Potok, Bubanj Potok, GajZuce, Pinosava, Ripanj, Stepin Lug i Šuplja Stena

Kada znate koja sve naselje pripadaju Voždovcu i gde se prostiru, biće vam lakše da se orjentišete prilikom pretraživanja oglasa sa kupovinu stanova. Kada pretražujete nekretnine kucajući pojam: prodaja stanova Voždovac videće i koliko se razlikuju cene u okviru same opštine. Cene u elitnim naseljima poput Voždovih kapija neumorno rastu, a trend gradnje modernih kompleksa (poput K bloka u nastavku naselja Stepa Stepanović) se ne zaustavlja. Ipak, ima i kupaca koji preferiraju staru gradnju pa su u potrazi za stanovima u mirnijim krajevima poput Braće Jerković. 

Koje su prednosti života u beogradskom naselju Voždovac?

Pod pretpostavkom da ste se već odlučili za kupovinu stana, postoji nekoliko razloga zašto bi trebalo da se opredelite za Voždovac. 

Povezanost i lokacija su glavne prednosti Voždovca

Voždovac se nalazi na jugu Beograda, što mu pruža odličnu povezanost sa drugim delovima grada. Blizina glavnih saobraćajnih arterija i pristup auto-putu čini putovanje do centra grada i drugih delova Beograda brzim i jednostavnim. Sa Banjice možete lako do centra grada stići trolejbusima 40 i 41, a iz Vojvode Stepe tramvajima 9, 10 i 14 do Slavije. Kao i u ostalim delovima grada, gužve remete autobuse pa često odstupaju od reda vožnje. Međutim, kretanje javnog prevoza možete ispratiti na novoj aplikaciji Beograd Plus

Zelene površine kojima se ne može pohvaliti svaki deo Beograda

Voždovac je poznat po obilju zelenih površina i parkova. Šumice, Bajfordova šuma (Banjička šuma), Beli Potok, park Jajinci, Avala i brojne druge zelene oaze omogućavaju stanovnicima ove oblasti da uživaju u prirodi, šetnjama i rekreaciji. Ova blizina zelenila čini Voždovac idealnim izborom za porodice sa decom i ljubitelje aktivnog načina života.

Obrazovne institucije

Voždovac je poznat po kvalitetnom obrazovanju, što ga čini privlačnim za porodice sa decom. U ovom kraju se nalaze brojne osnovne i srednje škole, kao i fakulteti Univerziteta u Beogradu. Roditelji mogu biti sigurni da će njihova deca imati pristup visokom obrazovanju bez potrebe za dugim putovanjima.

Kulturni i zabavni sadržaji 

Voždovac ima raznoliku ponudu kulturnih i zabavnih sadržaja. Bioskopi, pozorišta, restorani, kafići i sportski centri omogućavaju stanovnicima da uživaju u raznovrsnom provodu bez potrebe za odlaskom u druge delove grada. Voždovčani najčešće obilaze  „Stadion” kada žele da idu u šoping. 

Prednosti života u beogradskom naselju Voždovac ne bi bile važne da nije bezbednosti

Voždovac je poznat po relativnoj bezbednosti u odnosu na druge delove Beograda. Ovo je važan faktor za potencijalne kupce koji žele mirno i bezbedno okruženje za svoje porodice. Međutim, kao i u drugim delovima grada, treba voditi računa o ličnim stvarima tokom vožnje u gradskom prevozu i izbegavati slabo osvetljena područja tokom kasnih večernjih sati. 

Kada se sagledaju sve prednosti Voždovca i uporede sa drugih 16 beogradskih opština, može se zaključiti da je u pitanju jedna od popularnijih lokacija za izbor stanova. Uzevši u obzir da u ponudi ima kvalitetne stare gradnje, ali i luksuzne novogradnje, da se mogu naći stanovi svih veličina i da ima izuzetno povoljnih cena (naročito u prigradskih naseljima), nećete pogrešiti ukoliko svoju pretragu bazirate na Voždovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *