Probiotik čuva vaš stomak dok ste na odmoru

Sezona letnjih odmora traje, a jedna od čestih stvari koja može da pokvari uživanje je putnička dijareja. Pripremite vaš stomak pa preventivno i tokom putovanja uzimajte probiotik koji će obezbediti zdravu crevnu floru uprkos brojnim stomačnim virusima i drugačijem načinu ishrane.


Crevna flora je zajednički naziv za mikrobe koji žive u našim crevima i obuhvataju oko 500 dobrih bakterija, 70% imunih ćelija i 100000 mikroorganizama. Svi funkcionišu udruženo za normalno funkcionisanje organizma, ali kada se ta ravnoteža naruši dolazi do problema sa varenjem pa je probiotik jedino adekvatno rešenje u borbi sa patogenima u crevima.


Svetska statistika kaže da između 40 i 60% putnika ima dijareju tokom odmora. Nemojte biti deo ove statistike, neka odmor prođe bez ikakvih problema, a vi i vaša porodica uživate u svakom danu bez ikakvih smetnji.


Kako probiotik sprečava putničku dijareju?


Jedna kapsula probiotika sadrži milione živih mikroorganizama koji pomažu da se otklone loše bakterije i uspostavi normalno funkcionisanje creva. Reč je o bakterijama i gljivicama koje naučnim dokazima potvrđuju dobro delovanje na organizam. Zbog toga su probiotici bezbedni za korišćenje i za decu i za odrasle.

Uzimanjem EnteroBiotika se:

ograničava i uništava broj patogenih mikroorganizama,
jača imunitetski odgovor,
obnavlja crevna ravnoteža


Ovakvo trostruko delovanje obezbeđuje pripremu organa za varenje na predstojeće putovanje, jačanje odbrambene reakcije organizma i brže saniranje eventualnih zdravstvenih problema ako do toga dođe.


Samo jedna kapsula dnevno, 5 dana pre polaska na put, je odlična prevencija pojavi proliva tokom odmora.


5,5 milijardi probiotskih kultura obezbeđuje idealnu dnevnu dozu zaštite, a posebno pakovanje osigurava da osetljivi mikroorganizmi prežive sve dok se ne razgrade u organizmu.

U slučaju pojave stomačnih tegoba uzmite EnteroBiotik Forte

Za maksimalnu podršku crevnoj flori i brz oporavak se preporučuje maksimalna doza probiotika, a EnteroBiotik Forte donosi više od 8,5 milijardi kultura, LGG i Bulardi što omogućava da se otklone patogeni i obnovi crevna flora.


Promena kvaliteta vode, nedovoljna higijena namernica koje se pripremaju i toplo vreme pogoduje stomačnim tegobama koje mogu trajati i duže od 5 dana pa je važno unositi adekvatne kombinacije probiotika za što brže izlečenje.


Saccharomyces boulardi je gljivica koja je važna za odstranjivanje štetnih mikroorganizama i pomaže tako što ih upija i izbacuje iz tela. Njena zapremina se povećava nekoliko puta pa uspeva da upije sve štetno i donosi zdravu sredinu za normalno varenje.


Ostale dve probiotske kulture čine bakterije koje su tu da povećaju broj dobrih mikroorganizama i da oblože zidove creva za što brži oporavak.


Ovakva sinergija će obezbediti dobru prevenciju, a i ako se stomačni problemi jave onda će trajati kratko i proći će bez iscrpljivanja organizma.


Svaki probiotik ima različitu kombinaciju mikrobiotksih kultura pa ih treba pažljivo birati prema sastavu i potrebama. Neki od poznatijih su Bulardi, Probiotik Forte, ali su tu i drugi preparati koji imaju slično dejstvo i mogu pomoći u slučaju da se proliv ipak javi.

Pratite uputstvo za upotrebu za najbolje efekte

Probiotici se piju jedna do dve kapsule dnevno, ali za najbolje efekte idealno je da se uzimaju uz obrok jer će to osetljive mikroorganizme zaštiti od želudačne kiseline koji ih uništavaju.


Tokom uzimanja je dozvoljeno sve od hrane i pića, ali je najbolje da to budu namernice koje se lako vare i bogate su vitaminima što će pomoći dobrim bakterijama da održe normalno varenje i zdrav stomak tokom celog perioda.


Deca mogu i da sastav kapsule popiju uz malo vode ili soka i sigurno je da će osetiti promenu na bolje, stomak će biti zdrav, a problemi rešeni.


Probiotici su važan deo putne apoteke, a jedna od opcija je i EnteroBiotik koja ima kombinaciju mikroorganizama za najbolje rezultate lečenja bilo da je reč o infekciji, zapaljenju creva, neravnoteži crevne flore, a uspešan je i kao dopunski tretman drugih zdravstvenih stanja.


Kompletirajte svoju punu apoteku i na vreme započnite sa unosom probiotskih kultura jer će to pogodovati vašem imunitetu i normalnoj funkciji varenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *