Ručice za nameštaj – kako odabrati

Znate li koje elemente nameštaja najčešće koristimo? To su ormari i ormarići u našem domu. Kao što moramo da idemo u kuhinju najmanje dva puta dnevno i tom prilikom moramo sve što nam je potrebno da uzmemo iz kuhinjskih ormarića i nakon toga da to što uzmemo vratimo na isto mesto, slično tome, razmislite koliko puta dnevno se hvatate za ručke ormara i ormarića tokom najnormalnijih aktivnosti u toku dana: kada uzimate četkicu za zube iz kupatilskog elementa, kada se oblačite, kada nešto stavljate u fioku radnog stola i slično. I prvi korak svega toga jeste hvatanje ručice za nameštaj. Shvatate li sada koliko su ručice za nameštaj važne? 

Danas se u prodavnicama okova može naći veliki izbor raznih interesantnih, modernih ili stilskih ručica za nameštaj koje, iako ispunjavaju potrebu za određenom estetikom, nemaju preko potrebnu funkcionalnost koju određena ručica može da zadovolji.

Dakle, u ovom tekstu ćemo razgovarati o tome koje stvari morate imati na umu dok kupujete ručice za nameštaj

Kvadratne ili zakrivljene ručke? Koje su najbolje?

Pravi problem kod ove dileme ogleda se u stilu koji bismo trebali da odaberemo za nameštaj. Odabir stila ručice za nameštaj, osim od stila samog komada nameštaja o kome je reč, zavisi i od ivice radne površine, teksturetog nameštaja i nekih drugih dizajnerskih tačaka gledišta. Tako da je najbolje da odaberete ručice za nameštaj u skladu sa teksturom, oblikom, ivicama i stilom elementa o kome se radi. 

Moderne i stilske ručice za nameštaj

Postoje dve osnovne vrste kada je u pitanju stil ručica za nameštaj. Sa jedne strane, postoje moderne ručice za nameštaj koje karakterišu svedene linije, jednostavnost i minimalizam, dok se sa druge strane nalaze stilske ručice za nameštaj koje odlikuje upadljiviji dizajn i velika posvećenost detaljima. Što se tiče stila, odabir je isključivo na vama, pod uslovom da birate one ručice koje su kvalitetne izrade jer to je najbitnija karakteristika koja svaka ručica za nameštaj mora da zadovolji. 

Materijali

Uglavnom ćete u prodavnicama naići na ručice i ručke koje se izrađuju od sledeće 4 različite vrste materijala.

  • Nerđajući čelik
  • Legura aluminijuma
  • Legura cinka
  • Hromirane ručice

Oblik ručica za nameštaj

Prilikom potrage za savršenim ručicama za vaš nameštaj naićićete na sledeće oblike:

  • Šipka ručice
  • Ručice lučnog oblika 
  • Dugme ručice
  • Viseće ručke
  • Kant ručice
  • Ukopavajuće ručke

Na tržištu je još uvek mnogo kompanija koje nude najbolje cene ručica ormara koje se uglavnom nabavljuju iz Kine. Cene se uglavnom zasnivaju na završnoj obradi i na samom dizajnu. Međutim, čvrsti nerđajući čelik i bronza su dva najčešće korišćena materijala koja se se odlično pokazala, koja su izdržljiva i koja dugo traju. Ako ne umete da prepoznate materijale i niste sigurni u kvalitet, najbolje je da se vodite sa cenom, jer, uglavnom je kvalitet taj koji diktira cenu (osim kod nekih ručica koje su skuplje jer su naročito dezenirane, ali njih ćete lako prepoznati).

Ne zaboravite da isprobate ručice u prodavnici i da proverite kako vam pašu pod rukom. Proverite da li su vam zgodne za korišćenje, da li vam odgovara materijal pod rukom i da li vam se dopada taj stil otvaranja. 

Ukoliko razmislite o svim ovim faktorima, sigurni smo da ćete pronaći idealne ručice za nameštaj u vašem domu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *