Savršene opcije za godišnji odmor u Srbiji

Iako mnogi od nas planiraju godišnji odmor na jednoj od atraktivnih lokacija na moru, i dalje postoji broj ljudi koji provode svoj godišnji odmor u Srbiji. Bez obzira na vašu životnu dob, mesto gde živite, budžet koji možete da izdvojite za godišnji odmor i druge faktore, lako ćete moći da pronađete nekoliko lokacije koje možete da uzmete u obzir prilikom planiranja sledećeg odmora. Ako i dalje tražite ideje koje biste mogli da razmotrite, evo predloga koje bi mogli da vam odgovaraju za vaš letnji i zimski godišnji odmor.

Beograd

Za sve one koji žive u Beogradu, ovo ne deluje kao privlačna ideja za godišnji odmor, ali za ljude van Beograda, dolazak u prestonicu mogao bi da se pretvori u izuzetan odmor. Beograd je grad u kojem svako može da pronađe prostor za sebe i dovoljno opcija koje će mu omogućiti odmor kog će se uvek sećati. Bilo da se radi o istorijsko-turističkim znamenitostima kao što su Kalemegdan, hram Svetog Save i Avalski toranj, ili pak o modernijim idejama kao što su šoping ture u Knez Mihailovoj ulici i noćni provod u Skadarliji – Beograd ima sve što vam je potrebno. Međutim, ono što je najbolje jeste to što ćete sigurno imati dobro društvo za bilo koju god opciju da se odlučite, od vaših poznanika koji žive u Beogradu do novih prijatelja koje ćete vrlo brzo da upoznate.

Sokobanja

Banjski turizam jedan od najpopularnijih u našoj zemlji, a Sokobanja je verovatno najpoznatija od svih. Od Branislava Nušića do savremenih turista, ovde svako može da se oporavi od brzog tempa života i zdravstvenih problema, i da se iz Sokobanje zaista vrate kući mlađi nego ranije. Do ove banje se lako i brzo stiže, i za tren možete da započnete vaš odmor. Izuzetna Sokobanja smeštaj nudi na svim lokacijama blizu najzanimljivijih turističkih destinacija, te će vam tokom odmora sve biti lako dostupno. Na ovaj način ćete biti u prilici da obiđete sve znamenistosti ovog mesta i uživate u odmoru.

Novi Sad

Iako je Novi Sad drugi grad po veličini u Srbiji, to ne znači da je provod u njemu išta manje zanimljiv nego u Beogradu. Štaviše, zbog lokaliteta kao što su Petrovaradinska tvrđava, Dunavski kej i Štrand, turisti hrle u ovaj grad svakog leta, ali se mogu pronaći i tokom drugih meseci u godini. Najzad, za sve mlade iz Srbije, regiona, Evrope i sveta, Novi Sad je prestonica muzike u julu tokom festivala Exit na kom se okupljaju desetine hiljada posetilaca sa svih meridijana. A pošto je Novi Sad već nekoliko godina u procesu promovisanja kulturne scene zbog titule Evropske prestonice kulture, ljubitelji kulturnih sadržaja moći će da pronađu kutak za sebe u različitim delovima grada.

Kopaonik i Zlatibor

Za sve ljubitelje svežeg vazduha i planinarenja u leto, te skijanja i sankanja tokom zime, Kopaonik i Zlatibor su fantastične opcije. Iako mnogi i dalje misle da su ove planine previše ekskluzivne za njih i van njihovog platnog razreda, ovo ne mora nužno da bude tačno. Naime, i na Kopaoniku i na Zlatiboru možete pronaći udobne i sasvim prijatne smeštajne kapacitete koji će vam omogućiti da provedete vrlo prijatnih nekoliko dana na višim nadmorskim visinama. Udaljeni od gradske gužve i svakodnevnih problema, a okruženi vazduhom koji je verovatno najzdraviji u Srbiji, naročito ako odete malo dalje od turističkih centara ovih planina, shvatićete koliko je uživanje penjati se i spuštati ovim predelima i vratićete se u detinjstvo u tren oka!

Široka i vrlo raznovrsna turistička ponuda u Srbiji uključuje i gradove kao što su Subotica, Niš ili Kragujevac, a svaki od ovih lokaliteta sadrži svoj lični pečat koji svi turisti traže. Zbog toga, počnite da planirate godišnji odmor u zemlji – i sigurno nećete zažaliti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *