Simbolika nakita

Još od pamtiveka žene su tražile načine da se ulepšaju. Ne samo žene, već i ljudi, a žene su koristile nakit koji bi im u tome pomogao. Nekada se nakit pravio od različitih materijala poput kamenja, semenki različitih biljaka, od školjki, pa i od drveta. Nova vremena iznedrila su izradu nakita na različite načine, pa osim što se prave različiti oblici, danas se koriste i brojni materijali i tehnike za izradu. Prema brojnim istraživanjima, psiholozi su zaključili da na osnovu izbora nakita koji jedna osoba nosi moguće je odrediti karakter i sklonosti jedne osobe. Izgleda da se ne kaže samo kamenčići i neki metalni ukrasi, već nakit mnogo toga može da kaže o vama, vašim željama, težnjama, kao i manama i vrlinama.

Mnogi psiholozi zaključili su da sve dame koje vole da nose ogrlice zapravo su veoma odlučne i vole da uživaju u životu, dok one koje radije nose prstenje su staloženije, smirenije i čvrstvo stoje na zemlji. Prema mišljenjima stručnjaka, prstenje o jednoj osobi daje kompeltnu sliku, pa se zato oni koji nose burmu smatraju tradicionalistima. Sve pripadnice ženskog pola koje ne mare za mišljenje okoline,biraju prsten sa velikim kamenom, dok način na koji određeni prsten nosite mnogo govori o vama. Naime, različiti su razlozi zbog kojih dame biraju nakit. Neke to čine zbog stila, druge zbog simbolike, neke zbog skupocenog izgleda, a mnoge biraju nakit zbog glamura i lepote. Osim zbog svoga izgleda važno je i na koji način nosite određeni nakit, pa ako je recimo prstenje u pitanju mnogo toga o vama govori prst na kojem najčešće nosite prstenje. Takođe, trebalo bi napomenuti da ako prstenje nosite na levoj ruci, onda se za vas može reći da ste kreativni, jer ovom rukom diriguje desna strana mozga koja i zapravo kontroliše kreativnost. Logičari i svi koji kontrolišu svoje misli najčešće nose prstenje na desnoj ruci, jer nju kontroliše leva strana mozga koja je odgovorna za misli i razmišljanje.

mindjuse

Šta omiljeni komad nakita govori o vama?

Iako vam se čini da se nakit najpre bira u odnosu na garderobu i izlazak za koji se spremate, trebalo bi znati da izbor omiljenog nakita može mnogo toga da otkrije o vama. Zato vam predlažemo da u narednih nekoliko redova pročitate šta kažu stručnjaci kakve su dame koje vole da nose narukvice, a kakve su one koje vole priveske i minđuše.

Ukoliko ste ljubitelji narukvica onda se o vama može reći da ste bolji na delu nego na rečima. A kada se odlučite sa dve ili tr metalne narukvice, onda njihovo zveckanje i privlačenje pažnje govori umesto vas.

Druželjubive dame i komunikativne sa puno smisla za humor prepoznaće se po tome što nose velike minđuše ili ogrlice, a upravo upečatljiv nakit izdvojiće je iz mase i doprineti da bude primećena u društvu. Unikatan nakit biraju dame koje sebe smatraju jedinstvenim, kreativnim i prirodnim. Odvažne i ponosne pripadnice lepšeg pola odlučuju se za minđuše, jer ipak žele da se uklope u društvo i zahvaljujući ovom nakitu to im i uspeva. Međutim, one ne nameću svoj način razmišljanja, ali se trude da istraju u sopstvenim namerama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *