Školski pribor koji je neophodan vašem detetu

Školski pribor

Kupovina školskog pribora je svakako jedan od najstresnijih događaja u godini, jer to nije samo jedno veliko finansijsko opterećenje za svaku porodicu, već je i naporan za organizovanje. U svakom slučaju, stres se može izbeći dobrim finansijskim planiranjem porodičnog budžeta, kao i ranim nabavkama potrebnog pribora.

Na taj način ćete izbeći duge redove u prodavnicama, a i uštedeti neki dinar. Pre odlaska u prodavnicu je preporučljivo napraviti spisak školskog pribora, koji je potreban našem mališanu i time izbeći nepotrebno trošenje. Takođe je preporučljivo pregledati i neke kataloge školskog pribora, jer ćemo tako brzo saznati gde i kada su najpovoljnije cene.

Na šta obratiti pažnju prilikom biranja školske torbe

Biranje prave školske torbe se prvo prilagođava uzrastu mališana. Učenicima prva tri razreda se tako preporučuje anatomski dizajnirana školska torba, koje imaju dovoljno tvrd kičmeni deo koji se što je moguće bolje prilagođava kičmi deteta.

Takođe, naramenice treba da budu dovoljno široke i udobne da ne smetaju detetu. Takođe je važno i da školska torba ne bude prevelika, kao ni previše teška, jer na taj način može da dovede do lošeg držanja deteta.

Deca u naredne tri razreda mogu da koriste ranac, ali bi i on trebalo da bude postavljen i anatomski. Većina učenika u poslednjim razredima koristi mekanije rančeve iako bi za njihovo zdravlje bilo bolje, da koriste tvrdi i anatomski školski ranac. Zbog sve težih školskih torbi danas se sve češće koriste školske torbe sa točkićima koje ne opterećuju kičmu.

Prilikom kupovine prave torbe za školu treba imati u vidu funkcionalnost i zdravlje deteta, a ne samo marku i izgled. Više saveta o pravilnom nošenju školske torbe možete pronaći ovde:

Puna ili prazna pernica?

U prodavnicama možete da pronađete već pune, kao i prazne pernice koje morate da popunite potrebnim školskim priborom. Prednost napunjenih pernica je pre svega u tome što su one unapred dobro organizovane i tako dete brzo primeti ukoliko mu nedostaje nešto od pribora. Mana napunjenih pernica je što su u većini slučajeva prilično velike i zauzimaju previše prostora. Prazne pernice su odlične za one koji žele da ih popune svojim priborom. Pri tome je izbor na vama koliko i kog kvaliteta će biti oprema u njoj. Ukoliko vam ne treba puno školskog pribora, onda je najprikladnija ovalna pernica. Ona je obično mala i namenjena je držanju malih količina školskog pribora. Više saveta za pravilno biranje pribora vas čeka ovde: http://www.brzoilako.com/vodic-za-kupovinu-skolskog-pribora/

Mali Pablo Pikaso

Da li je vaš mališan impresioniran likovnim stvaranjem? Onda nemoj da štediš na kupovini odličnog pribora za likovno. Priuštite mu nezaboravnu zabavu i kreativno izražavanje na časovima likovnog, kao i kod kuće. Među likovnim priborom te očekuju flomasteri, bojice, voštane boje, tempere, vodene boje, ako i akvarel boje. Prilikom biranja likovnog pribora za školu, važno je odabrati kvalitetne proizvode koji će se koristiti dugo vremena, jer se neki od njih brzo suše ili troše. Za umetničko stvaranje kod kuće, možeš da obraduješ svog mališana nekim specijalnim likovnim priborom, kao što su flomasteri na duvanje, pečati, perivi flomasteri, koji ostavljaju fantastičan otisak, a pri tom se jednostavno brišu sa svake površine.

Računanje je igra

Olakšajmo rad našim mališanima izborom dobrog školskog kalkulatora. Za učenike osnovnih škola džepni kalkulator je premali, pa zato treba razmisliti o kupovini naučnog kalkulatora, koji pored osnovnih funkcija nudi i brojne nadogradnje. Malo starijim školarcima verovatno treba i grafički kalkulator, koji pored ostalog može da iscrtava i grafikone.

Polazak u školu

Ne zaboravimo na sveske

Na kraju našeg putovanja po školskom priboru, ne zaboravimo na sveske. Kakve i koliko sveski je potrebno deca obično dobijaju na spisku u školi. Svakako je bolje kupiti veću količinu sveski, jer će se brzo popuniti u toku školske godine. Istovremeno, školarac ih može koristiti i kod kuće za vežbanje. U ovom trenutku treba napomenuti i da učenici prvog razreda imaju posebne sveske koje su prilagođene učenju pisanja.

Аутор: admin

Kulturni radnik. Na stalnom putu samoobrazovanja!

Једно мишљење на „Školski pribor koji je neophodan vašem detetu“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *