Školski rančevi za dečake

Kako se bliži kraj leta, tako se bliže i pripreme za posao, za početak nekih novih radova, a kod đaka i njihovih roditelja, to znači priprema za novu školsku godinu.

I koliko god da je priprema za novu školsku godinu i novi razred naporan, jer je potrebno dosta razmišljanja, dosta vremena, ali i dosta finansijskih ulaganja, opet je sav taj period veoma lep i ispunjen je prijatnom atmosferom i ushićenjem koje je prisutno i kod dece, kao i kod roditelja.

Kupovina novih stvari za školu

Pripreme ne podrazumevaju samo kupovinu novih udžbenika, kompleta sveski, novih drvenih bojica, kompleta olovki, pera, hemijskih olovki, već je tu i kupovina novih komada odeće, nove obuće, ali i novih školskih rančeva za dečake, kao i za devojčice. Čini se da je zapravo izbor novog školskog ranca jedan od najkomplikovanijih poslova u celoj ovoj priči, jer je potrebno da se u izboru slože kako deca, tako i roditelji, jer roditelji vode računa o tome da školski ranac odgovara kičmi, dok deca uvek imaju neke svoje želje i prohteve u vezi sa tim kako bi ranac trebalo da izgleda.

Kada smo već kod izgleda, uvek je postojala podela na školske rančeve za dečake i školske rančeve za devojčice, jer su se uvek i razlikovali u velikoj meri, pa o tome treba voditi dosta računa, jer možete nekada naljutiti svoje dete ukoliko samostalno birate školski ranac. Zbog toga je ovo odabir koji bi trebalo da uradite zajedničkim snagama. A ako imate dečaka, evo i kako biste mogli da odaberete pravi školski ranac za dečaka.

Kako odabrati najbolji školski ranac?

Stavka o kojoj ćete zajedno razmišljati i birati svakako je estetski izgled samog škoslkog ranca.

Dečaci uglavnom biraju neke nijanse plave boje, tamnije boje školskog ranca, jer to svakako njihovoj prirodi više odgovara i prija. Osim toga, dečaci škoslke rančeve koriste za mnogo više nego što to rade devojčice, od treninga, nekih odlazaka na izlete, pa sve do toga da ih nose i kada odrastu, umesto neke druge torbe. Međutim, školski ranac za dečake u nižim razredima je ipak drugačiji u odnosu na sve, zbog čega izbor treba prepustiti detetu. Najpre, na njima se većinom nalaze neki junaci i hreoji iz crtanih filmova, aplikacije sa njihovim likovima koje su često urađene u 3D verziji, što sam školski ranac čini daleko zanimljivijim detetu, a to čini i da vreme provedeno u školi bude lepše i zabavnije.

Međutim, izbor koji ne prepuštate detetu jesu tehničke strane samog školskog ranca. Zato su najbolji izbor anatomski škoslki rančevi, koji zahvaljujući kvalitetnoj sunđerastoj podlozi neometano dopuštaju razvoj celokupne kičme. Zbog svega toga, jako je važno da širina samog ranca ne prelazi širinu leđa deteta, kao da ni visina ne bude velika, već da ide od slabinskog dela kičme do ramena.

Naramenice su jedan od najbitnijih delova svakog školskog ranca. Njih je potrebno podesiti tako da širina bude jednaka širini ramena, kako ne bi neprirodno stajale i samim tim pravile preopterećenje za ramena i kičmu, osim toga, bitno je da naramenice budu sunđeraste, od materijala koji nesmetano dopušta protok vazduha kroz njih, kako ne bi nastajali ojedi i žuljevi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *