Šta izabrati kao poklon za Novu godinu

Ispratili smo jesenje kiše, sat vratili unazad. Spremni smo da polako dočekujemo Novu godinu.  Uz svu blistavost i radost koju ovaj praznik nosi sa sobom, Nova godina je i sinonim za darivanje. Ispraćanjem stare, dočekujemo novu, koja ne samo da simboliše početak, već i nadu da će nam ići bolje u narednoj godini. I zato imamo razlog više da darujemo. Ali, dilema je uvek ista, šta dragim ljudima pokoniti za Novu godinu.

Slatkiši za sladak ulazak u Novu godinu

Ako su slatkiši vaš izbor za poklon, imamo dobre vesti. Još niko se nije naljutio što je dobio ovakav poklon. Dobra stvar je što je danas mnogo onih koji izrađuju ručno slatkiše, pa tako u isti mah nekoga možete zasladiti, ali i zabaviti nekim zanimljivim oblikom, imenom, detaljem. Tako možete naručiti praline u obliku jelkica, sneška, novogodišnje zvezde ili odabrati medenjake u novogodišnjim motivima. Slatkiše uvek možete spakovati u neobičnu i novogodišnju kutiju i naći im prigodno mesto pod jelkom. I uvek računate na osmeh onoga kome ste darovali poklon.

Nakit kao poklon koji svima odgovara

Bez obzira da li poklon kupujete osobi ženskog ili muškog pola, jedno je sigurno-nakitom će biti oduševljene i žene i muškarci. Priznajemo, žene nešto više, ali nikako nećete pogrešiti ukoliko ga kupite i muškarcu. U svakom slučaju bilo bi dobro da se potrudite, ukoliko nakit kupujete ženskoj osobi, da on do nje stigne pre novogodišnje večeri. Razlog je jednostavan, tako će moći da kompletira svoj izgled za novogodišnju noć. Za razliku od slatkiša, ne morate da ga stavljate pod jelku, već ga uz intimnu večeru možete dati dragoj osobi. E, sada se sigurno pitate, ali koji komad nakita da poklonim. Najbolje je da dobro osmotrite koji komad nakita dominira na dragoj osobi. Ako su to minđuše, onda nema dileme. Ukoliko ogrlicu nosi povremeno, u specijalnim prilikama, to znači da i prilikom kupovine to treba da uzmete u obzir. Prstenje se nekako najviše izbegava jer je jako teško potrefiti veličinu. Zbog toga su se minđuše, lančić i narukvice nametnule kao nakit koji najviše dominira kada je o poklonima reč. Osim ako nije u pitanju poklon kojim se ozvaničava veridba. Tada je prsten neprikosnoven. Lančić je dobar izbor jer uz njega uvek možete uzeti privezak koji simboliše Novu godinu ili jednostavno početak. Sve popularnije su i narukvice sa privescima, pa sličan model možete primeniti i tu. Ukoliko kupujete poklon za muškarca, budite baš obazrivi, jer pojedini muškarci baš nisu ljubitelji nakita. Osmotrite šta vaš partner nosi od nakita i kupite mu nešto slično, ali iz nove kolekcije, čisto da opipate puls. Ako mu se svidi imate zeleno svetlo za nakit kao poklon.

Birajte nakit spram osobe i spram budžeta

Često je vrlo teško odabrati odgovarajući komad nakita, a da je u skladu sa budžetom koji ste planirali. Zbog toga budite spremni na kompromise. Važno je da nakit koji kupujete liči na osobu kojoj ćete ga darovati. Svakako da skuplji nakit znači i veću eleganciju, ali to ne mora nužno da znači. Ukoliko ne možete da izdvojite novac za nakit od zlata, sasvim je u redu da vaš izbor budu orglica ili minđuše od srebra koje će sjajno pristajajti vašoj dragoj uz haljinu u novogodišnoj noći.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *