Super saveti za pakovanje tokom selidbe

Ako ste na pragu selidbe, sigurno Vam nije lako. Ne brinite – znamo kako se osećate!

Panika da nećte stići sve da spakujete, nemate ideju kako ćete sve da prevezete, niti u šta će sve te stvari stati, i to pogotovo stvari za koje niste znali da ih ima u tolikom broju sve do selidbe same! Ako prenosite i nameštaj, utoliko gore…

selidbe

Uz ova tri saveta, obećavamo da će sve ići glatko i mnogo brže.

Savet prvi: dobra priprema je pola selidbe

Dobra priprema za pakovanje znači već završeno pola selidbe. Ako uzmete u obzir da će Vam lakše biti da se preselite sa manje stvari, krenite u raščićavanje.

Predlažemo da to radite ujutru, siti i odmorni, kada će Vam biti mnogo lakše da realno sagledate sve i odvojite se od svih starih stvari za koje ste, iz bilo kog razloga, emotivno vezani, a koje Vam uopšte nisu praktične. Kada njih izbacite, lakše ćete doživeti sam proces selidbe.

Imajte na umu i da sa starim stvarima ne treba započinjati nov period u životu, te se vodite i ovim. Takođe, pre selidbe regulišite i promenu adrese ili mesta boravka u dokumentima, kako Vas ne bi sačekala još jedna obaveza u čitavoj gužvi i ludilu.

Pred sam kraj pripreme, nabavite kutije i kese za selidbe, koje će Vam sačuvati stvari i omogućiti lakše pakovanje.

Savet drugi: pakovanje nije stres

Pakovanje tokom selidbe zaista ne mora da bude stres ako se dobro organizujete. To znači da na samom početku selidbe treba prvo da pakujete stvari koje najmanje koristite.

Primera radi, u kutijama i koferima najpre će završiti odeća koja se ne nosi u trenutnom godišnjem dobu, zatim posteljina i većina peškira. Za njima će uslediti i knjige i kućni ukrasi, kao i veći deo sudova i nekih manjih uređaja.

Ako selite i nameštaj, svaki ispražnjeni element će već biti spreman za sam proces selidbe, te njega popunite kutijama. Na samom kraju selidbe, gomilajte stvari u jedan ormar ili na jedno mesto kako biste bili sigurni da ništa neće preteći, te ovu gomilu polako smanjujte.

Kutije označavajte prema prostorima i detaljno napišite šta se u kojoj nalazi. Možda Vam to zvuči kao previše naporno, ali verujte da ćete nakon selidbe biti zahvalni sebi na ovome jer nećete previše lutati i tražiti. Samim tim, i raspakivanje nakon selidbe ćete znatno olakšati.

Savet treći: prevoz tokom selidbe je najvažniji

Prevoz tokom selidbe posebno je važan ukoliko prenosite nameštaj, te Vam ovom prilikom skrećemo pažnju na agencije za selidbe koje su veoma povoljne u današnje vreme. Ako uzmete u obzir da bi selidba automobilom predugo trajala, te da biste potrošila na gorivo koliko i na agenciju, onda će Vam biti jasno zašto bi bilo pametno da se odlučite na ovakav korak, koji se, dakako, ne isplati ako imate malo stvari.

Naravno, sa agencijom za selidbe trebalo bi da blagovremeno dogovorite datum i vreme, kao i mesto sa kog i na koje se selite, kako biste sve na vreme isplanirali. Istovremeno, agencija za selidbe može Vam ponuditi i različitu zaštitu za nameštaj, dok svakako nećete morati sami da se fizički naprežete i tražite pomoć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *