Sve što treba da znate o bezičnim sigurnosnim sistemima

alarmi

Danas su na tržištu u ponudi alarmni sistemi koji rade na principu senzora. Postali su neizostavni deo kućnih sigurnosnih sistema. Funkcionišu po principu detektora pokreta koji otvaraju vrata u prodavnicama i tržnim centrima ili po principu pustanja vode na senzor u toaletima na aerodromu ili u hotelima i kafićima. Međutim, svuda se ovakvi uređaji za praćenje pokreta mogu videti, ali kako on rade, po kom principu?

Mnogi kućni alarmi imaju odlične tehnološke funkcije, uključujući i one sisteme koji su bežični. Međutim, alarmni sistemi koji funkcionišu pomoću bežične ili wi fi mreže, često se postavlja pitanje da li su sigurni i bezbedmi za obezbeđivanje doma.

Prednosti koje imaju bežični alarmni sistemi

Osnovna prednost bežičnih alarmnih sistema jeste to što on ne zavise od tradicionalnih kućni telefona, kablova za telefon i sl. Najčešći upadi provalnika jesu upravo pomoću telefonskih linija, jer da bi zaobšli sigurnosne sisteme, profesionalni provalnici bi najpre izvukli telefonske žice i čekali da vide da li će doći policija. Ako se ne pojave policajci onda se kreće u provalu kuće.

Bez eksternih telefonskih žica koje su često bile meta napada kriminalaca, danas se vlasnici kuća mogu zaštititi tako što za svoje domove biraju bežični alarmni sistem zaštite. Osim što ćete biti manje zabrinuti i što ćete se bezbednije osećati, bežični alarmni sistem će uvek biti u vezi sa vašim mobilnim uređajem, tako da će vaš dom stalno biti pod nadzorom. Ovaj sistem neće poremetiti ni nestanak struje, niti on zavisi od telefonskog sistema, a malo je verovatno da u nekom trenutku može postati neoperativan.

Baš kao što mobilni telefon radi iako nestane struje, tako će biti i sa bežičnim kućnim sigurnosnim sistemom. Vaš dom će u svakom trenutku biti zaštićen, a u slučaju nekih nepredviđenih situacija kada se desi da ovaj sistem zakađe, na lice mesta će odmah biti poslato osoblje ili će nadležni organi biti alarmirani.

Bežični alarmni sistemi nekad i sad

Kada su se bežični alarmni sistemi prvi put pojavili na tržištu, imali su ograničene mogućnosti, njihova upotreba je bila ručna. Problem koji su ovi sigurnosni sistemi imali u početku jeste mogućnost da neko ko u vašem okruženju ima isti takav sistem zaštite zapravo svojim upravljačem može da aktivira ili deaktivira vaš alarmni sistem.

Danas takvih sistema više nema na tržišu, a sigurnost je podignuta na viši nivo. Svaki bežični alarmni sistem ima isključivo svoje uređaje i komponente, a s obzirom na to da se uređaji prave serijski, svaki ima posebnu kontrolnu tablu. Uređaji koji mogu prisupiti vašem bežičnom sigurnosnom sistemu jesu programirani tako da isključivo pripadaju određenoj kontrolnoj tabli, te im ništa drugo ne može  ometati praćenje. Senzori i ključevi se prave prema određenoj kontrolnoj tabli tako da više nema nenamernih upada i smetnji komšija.

Ova najsavremenija tehnologija danas je na evropskom tržištu neizostavna, jer sadrži odlične komponente i dobrih je karakteristika, a pokazala se i kao najbolji način za obezbeđivanje sigurnosti u domu. Proverite već danas o kojim sistemima je reč i što pre zaštitite svoj dom i porodicu najsavremenijim bežičnim sigurnosnim sistemima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *