Top 5 serija koje će pravnici (ali i svi ostali) obožavati

Svako zaslužuje da uzme odmor s vremena na vreme, zato ako ste u toku vikenda odgledali celu jednu sezonu serije Red i zakon, ne treba da vas grize savest.

Bindžovanje ovih serija je neizbežno

Ako ste kod kuće i imate malo više slobodnog vremena koje ne znate kako da iskoristite, mi vam priskačemo u pomoć sa listom najboljih serija o advokatima koje će vam skrenuti misli sa mnogih stvari. Zato ubacite kokice u mikrotalasnu peć, sipajte sebi omiljeno piće i ugrabite daljinski upravljač ili pronađite svoju seriju na internetu.   

Red i zakon (Low & Order)

Verovatno već čujete muziku iz serije u glavi, kriminalističke serije koja traje već 30 godina i zahvaljući kojoj smo dobili razne druge kriminalističke serije nastale inspirisane njome. Bez obzira da li ste fan originala ili spin off-a ( SVU, Zločinačke namere) imate dovoljno epizoda kako biste pokrili celu godinu, čak dve. Radnja prati kriminalne radnje, naročito ubistva, a priča se daje iz dva ugla: jedan ugao jeste detektivski posao prikupljanja dokaza, a u centru drugog jeste advokat za krivično pravo koji treba da izgradi slučaj i pomogne porodici žrtve.

Odela (Suits)

Iako se završilo emitovanje tokom 2019. godine, serija Odela je dobila kultni status zahvaljujući „striming“ platformama. Iako je više upečatljiva drama između likova nego dešavanja u sudnici, svakako je veoma privlačna ljudima koje zanimaju advokatske serije. Prati priču briljatnog čoveka koji je dobio ponudu za posao od jednog od najvećih advokata u gradu, iako nije završio fakultet. Uhvatili smo sebe kako ponovo gledamo ovu seriju zbog čistog zadovoljstva

Dobra žena (The Good Wife)

Dobra žena je pravna drama u 7 sezona koja je za to vreme emitovanja prikupljala samo  najprestižnije nagrade. Drama prati uspone i padove advokata koji gradi karijeru dok se njenom mužu sudi za korupciju, politički i seks skandal. Žena koja je uvek bila uz svog muža kao prava dobra žena podržavala njegovu karijeru, a od svoje se oprostila kako bi više vremena provodila sa decom pored uspešnog advokata. Nakon hapšenja njegog muža, ona se vraća advokaturi kako bi izdržavala svoju porodicu. Benefiti serije su nove, osvežene teme i dinamički razvoj likova.

Bolje pozovi Sala (Better Call Saul)

Glumac Bob Odenkirk je ponovio svoju ulogu Džimija Mekgila, advokata kojeg smo upoznali u fenomenalnoj seriji Čista hemija (Breaking Bad). U ovom prequel spinofu, upoznajemo se sa tokom događaja koji je učinio da Mekgil bude onaj lik kojeg svi volimo. Ima veoma primamljivu kombinaciju drame i crnog humora. Ne morate biti fan serije Čista hemija, ali će svakako doprineti da zavolite i ovu.

Derdevil (Daredevil)

Serija Derdevil je rađena po motivima iz istoimenog Marvelovog stripa; radnja je  smeštena u Marvelov filmski univerzum, pa ima smisla što se prepliće sa ostalim likovima iz te franšize. Za razliku od većine superherojskih filmova ili serija, u ovoj seriji likovi su odlično osmišljeni i svaka njihova odluka i reakcija vrlo dobro promišljena, nema crno-belog prikazivanja, niti preterivanja u klišeiranju. Glavni lik serije i stripa je Met Merdok, advokat koji je ostao bez vida kao dečak, ali čija su druga čula iznad sposobnosti ostalih ljudi. Te svoje nadljuske sposobnosti Met koristi kao Derdevil, osvetnik, koji se noću bori protiv kriminalaca Nju Jorka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *