Top četiri destinacije dentalnog turizma

Potreba da se ne bankrotira, ili popravka zuba ne odlaže u nedogled, nikada nije bila jače izražena, a gde su potrebe velike, tu su i sve inventivnija rešenja da se ona zadovolji. Tako da nakon što je već godinama prisutan medicinski turizam, u poslednje vreme dolazi i do razvoja stomatološkog.

Destinacije koje možete odabrati za vaše nove bezmetalne krunice, ili neke jednostavnije popravke su brojna, a uštede mogu iznositi i do sedamdeset posto, kako su recimo izračunali američki novinari. Tako da ne čudi podatak da Amerikanci, od kojih skoro njih pedeset posto nema dentalno osiguranje, godišnje u milionskom broju putuju kako bi sebi ugradili novi most, keramičke bezmetalne krunice ili bio implante.  Neke od top destinacija zaista zahtevaju putovanje preko pola sveta, ali je činjenica da na svakom kontinentu ima nekoliko stomatoloških rajeva.

Gde otputovati kod zubara?

Posebno za građane Sjedinjenih Država, ali i brojne druge dentalne ili redovne turiste, obećana zemlja je Meksiko. Nakon što su se probili cenama na tržištu, malo su ih podigli, ali su i dalje među najpovoljnijim destinacijama. Preporuka onih koji su se upustili u ovu avanturu je da svoju fiksnu protezu ili bezmetalnu krunicu, radite u privatnim klinikama, koje su uglavnom u vlasništvu porodica, jer je lakše doći do relevantnih podataka o osoblju i uslugama, i jer su budžetski isplativije. Takođe bitno je napomenuti i da prepoznavajući svoje biznis šanse u ovom segmentu zdravstva, Meksikanci su dosta uložili u obrazovanje svojih kadrova i dobijanje licenci, da je sada većina njihovih klinika internacionalno priznata.

tajland

Na drugom mestu poželjnih stomatoloških destinacija za neke skuplje i složenije procedure – stavljanje fiksne proteze ili metalne i bezmetalne krunice, nalazi se Tajland. Iako se čini da će svaku eventualnu uštedu pojesti cena avionske karte, ukoliko uspete da nabavite karte po nešto povoljnijim cenama, imaćete na raspolaganju jednu od najboljih dentalnih praksi na svetu, i odmor o kakvom ste samo mogli da maštate, na jednoj od najegzotičnijih lokacija na svetu. Tajland je postao toliko trendi mesto za stomatološki turizam, da su i Bangkok i Puket puni sa bezbroj zubarskih ordinacija i možete biti sigurni da se nalazite u najboljim rukama.

Kvalitetna stomatološla usluga u Španiji

Gledano od 2016.godine na ovamo, Španija je uspela u potpunosti da se oporavi od nezapamćene ekonomske krize koja ju bila dovela do ivice dužničkog ropstva. Međutim, Španija je i dalje jedno od najjeftinijih mesta u Evropi, na kom možete dobiti izuzetno kvalitetnu stomatološku uslugu, po vrlo pristupačnim cenama. Pored toga što vam je ovde dotupna A + medicinska nega, imate čime i da popunite dane klasičnim turizmom. Bilo da ste se odlučili za Madrid ili Barselonu, poznatiji kulturni i istorijski spomenici, muzeji i karakteristični arhitektura, čine Španiju savršenom kombinacijom uživanja i zdravstvenih benefita.

barselona

I još jedna evropska destinacija postala je jako popularna na zadatu temu. Reč je o našim severnim susedima, Mađarskoj. Bio implanti, metalne ili bezmetalne krunice i sve drugo vezanu za negu vaših zuba, u Budimpešti vam je na raspolaganju. Neki od svetski najcenjenih stomatologa rade baš u prestonici Mađarske. Sajt pacijenti bez granica Budimpeštu izdvaja kao grad u kom radi najviše zubara po glavi stanovnika, i navodi ovaj grad kao najbolji izbor za dentalni turizam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *