Trikovi za uređenje potkrovlja koji štede prostor

Uredjenje potkrovlja

Potkrovlje je definitivno jedan od životnih prostora koji je najatraktivniji, najzanimljiviji i nekako najušuškaniji, ali bez obzira na sve te očigledne prednosti i čari života u potkrovlju, nemoguće je poreći da nam ono i te kako može stvoriti muke naročito kada je reč o uređenju. Potkrovlja su, iako simpatična, često prilično skučena zbog čega ne možemo baš da damo sebi svu slobodu i uredimo ga onako kako smo oduvek maštali. To koje elemente i stil uređenja ćemo primeniti na svoje potkrovlje uvek zavisi od toga sa koliko prostora raspolažemo, a jasno nam je da često ne raspolažemo sa mnogo!

Ipak, koliko god bili ograničeni kada je prostor u vašem potkrovlju u pitanju, postoje načini na koje ipak možete da uštedite porostor i svoje potkrovlje uredite baš onako kako ste zamislili, bez bojazni da za nešto ipak neće biti mesta!

Pametni i praktični izbori

Kada živite u potkrovlju i treba da brinete o svakom kvadratnom metru, jako je važno da pametno birate kako nameštaj, tako i uređaje i njihovu propratnu opremu. Na primer, kada ste ograničeni sa prostorom, mudro je da odaberete krevete i fotelje na rasklapanje kako biste u svakom trenutku imali komad za sedenje i odmaranje preko dana, a udobne ležajeve za preko noći. Višenamenski stočići i police koje se lako sklapaju i rasklapaju u nove komade nameštaja su takođe dobar izbor.

Nedostatak slobodnog prostora takođe znači da ćete pre uzeti laptop nego desktop računar, a da će vaš televizor takođe biti što manji i tanji. Dok laptop lako možete da držite i koristite bilo gde, televizor je ipak uređaj kojem morate pronaći trajno mesto. Ovde nastupaju nosači za televizore jer su savršen način da „odložite“ svoj televizor tako da vam on neće smetati, a da ga ipak možete gledati sa potpunim užitkom.

Nosači za tv su daleko bolja opcija od polica za televizore koliko god vaš uređaj bio velik jer ga svakako podiže na zid, a vi samim tim dobijate više prostora, ali i udobnije uživanje u svojoj omiljenoj aktivnosti. Postoje univerzalni nosači za televizore, ali je ipak bolje odabrati model koji je prilagođen vašem modelu televizora kako biste bili sigurni da je vaš televizor siguran i stabilan i kako biste sam nosač za televizor lako mogli da prilagođavate uglu gledanja.

Poenta je da razmišljate u alternativama i za svaki neophodan uređaj pronađete ili praktičniju zamenu ili pak praktičniji način za uklapanje u sam enterijer. Nosači za televizore kao takvi su savršen primer pametnog i strateškog razmišljanja kada je reč o uređenju skučenih prostora.

Vizuelni trikovi

Osim što ćete svoj dom urediti na prilično minimalistički način, potrebno je da se malo potrudite i oko samog dekorisanja potkrovlja. Na primer, postoji nepisano pravilo da bela boja unutrasnjih zidova „otvara“ prostor, kao i dobro, prirodno osvetljenje. Neka se u vašem domu nalaze samo najosnovnije potrepštine – nema potrebe za gomilanjem polica i stočića, kao ni za gomilanjem stvari na istim. Razmislite i zadržite samo ono što vam je najneophodnije.

Suvišni detalji u smislu ukrasa takođe „guše“ prostor pa razmislite šta vam je od toga zaista potrebno, a šta se, recimo, može čuvati u ukrasnim kutijama, daleko od pogleda i prašine koju neko (vi!) kasnije mora da briše! Dakle, ne samo da minimalistički način uređenja enterijera štedi prostor čak i u malim stanovima, već definitivno olakšava i samo spremanje i čišćenje stana! Što će reći… Mi smo za!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *