Ušteda ili ne: novi ili polovni auto delovi

Automobili često znaju da budu solidan izvor rashoda, te je nekada neophodno da se okrenete internetu ili otpadima gde se nude polovni auto delovi kako biste makar malo uštedeli. To je sasvim razumljivo, ali nekada je cena bezbednosti ono što morate da platite ne pitajući za novac.

auto delovi-compressed

Stoga je izuzetno važno da znate koji su to auto delovi koji se nikako ne smeju nabavljati polovni, kako biste bili mirni na putu i sigurni u svoju i bezbednost onih koje vozite. Nekada se rizik, zaista, ne isplati, pogotovo ako krećete na odmor ili duži put.

Za vašu sigurnost: auto delovi koji obavezno moraju biti novi

Sledeći auto delovi moraju nužno biti nabavljeni kao novi. Ako Vas Vaš automehaničar savetuje drugačije, naš Vam je savet da njega zamenite.

Bolje ćete nas razumeti ako Vam kažemo da kočioni set mora biti nabavljen kao nov, što je sasvim jasno ako se uzme u obzir koliko je on važan za bezbednost na svakom putu.

Tako auto delovi poput kočionih cilindara, disk pločica, pakova, kočionih diskova i ručne sajle nikako ne smeju biti nabavljeni na nekom sajtu za polovnu auto opremu. Isto važi i za set kvačila (korpe, lamele itd.), ali i za pneumatike, ležajeve i pumpu za vodu.

U okviru velikog servisa ili petogodišnje provere auta biće zamenjeni svi auto delovi iz sistema zupčenja, poput zupčastog kaiša, čija se istrošenost i pohabanost ne može proveriti pouzdanim metodama. Upravo iz tog razloga određen je i period kada bi kako zupčasti kaiš, tako i rolere španere, ali i ostale elemente, trebalo zameniti.

Svi ovi auto delovi ćine unutrašnjost Vašeg „ljubimca“ i odgovorni su za njegovo pravilno funckionisanje, kao i bezbednost u vožnji. Stoga ništa ne smete prepuštati slučaju, već biti sigurni da ste učinili najbolje za sopstvenu i sigurnost svojih putnika.

Za vašu uštedu: auto delovi koje možete nabaviti i polovne

Svi oni auto delovi koji karakterišu spoljašnjost Vašeg auta su, sa druge strane, povoljni za nabavljanje u polovnom stanju.

Bez obzira da li pretražujete internet ili ćete posetiti neki otpad gde se polovni auto delovi prodaju, lako ćete uštedeti ukoliko su Vam, recimo, potrebna stakla, koja mogu veoma mnogo koštati ako ih nabavljate kao nove. Isto važi i za limariju, koja nešto ulubljena moda neće praviti velike probleme u vožnji, ali će Vas njena cena u polovnom stanju ubediti da je zamenite.

Takođe, auto delovi kao što su retrovizori mnogo više koštaju kao novi, iako polovni jednako služe. Naravno, ovi auto delovi ne smeju imati oštećenje u vidu razlomljenog stakla i moraju odgovarati Vašem autu, baš kao i menjač, koji takođe može biti polovan.

Sedišta i tapacirung ono su na šta se možda najmanje obraća oažnja, ali ako vodite računa o svom autu, ona dotrajala lako ćete zameniti polovnim u dobrom stanju, koja će Vas dugo služiti. Isto potpuno važi i kada su auto delovi poput brisača u pitanju, čiji Vam nedostatak može stvoriti i veće probleme.

Na kraju, branici, farovi, migavci i svetla, koji takođe mogu stvoriti veće probleme, takođe su oni auto delovi koji se mogu nabaviti i kao polovni, te nema razloga da na njih posebno trošite novac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *