Zamenom stolarije u stanu vrši se ušteda energenata

cilindar za bravu

Osnovna uloga stolarije u stanu čini uštedu energenta i zaštitu od buke. Izdržljivost spoljne stolarije je dobra u pogledu zaštite od vremenskih uticaja. Unutrašnja stolarija po zahtevima kvaliteta, treba da štiti od mehaničkih oštećenja. Prilikom ugradnje stolarije neophodno je uzeti sve potrebne mere u obzir, naročito visinu i širinu ali i dubinu štoka. Neophodno je premeriti mesto za sve dodatne element stolarije, kao što su roletne sa kutijama, lajsne, pervajzi, cilindri i drugo.Navedenim stavkama se olakšava merenje uz tačne dimenzije i potrebne otvore. Ugradnja stolarije mora biti bez zazora uz dodatnu zaštitu pur penom, naročito za prozore. Ugradnja vrata unutrašnjeg eneterijera mora biti u skladu sa bojom poda i nameštaja.

Kod ugradnje vrata neophodan je odabir adekvatnih cilindara za bravu

Kod odabira unutrašnje stolarije, velika pažnja se poklanja materijalima odnosno tipovima profila. Profili na vratima su uglavnom izrađeni od medijapana, Pvc materijala, drveta ili aluminijuma. Na osnovu odabranog tipa profila, neophodno je uklopiti adekvatne brave odnosno cilindar za bravu. Cilindar za bravu je po pravilu izrađen od veoma kvalitetnih materijala, najčešće čelika. Cilindar za bravu poseduje funkciju olakšanog zaključavanja koje može biti jednostepeno ili višestepeno. Višestepeno zaključavanje je karakteristično za ugradnju na sigurnosnim ulaznim vratima stana.
Kada dođe do potpunog kvara sistema za zaključavanje, neophodna je zamena novih vrata i ugradnja ispravnog cilndra za bravu. Cilindar u osnovi čini glavni deo brave koji učestvuje u njenom zaključavanju. Kao pomoćno sredstvo kod zaključavanja, mogu se ugraditi katanci od hromiranih materijala. Ugradnjom dobrih i kvalitetnih vrata na svim prostorijama u stanu, obezbediće se sigurnost, zaštita od buke i poboljšati ušteda energenata.

Pvc stolarija čini najbolji izbor za vaš dom

Za unutrašnju stolariju, najbolje primenljiv materijal je medijapan uz drvo. Za ugradnju spoljne stolarije, neophodna je primena savremenih materijala sa velikim stepenom otpornosti na sve meteorološke uslove. Izbor su uvek Pvc materijali kao inovativni i najmoderniji vid ugradnje. Dobra izolaciona svojstva i dugotrajnost čine odliku Pvc materijala. Pvc materijali imaju prednost u odnosu na aluminijum zbog ugradnje komora kao dodatne zaštite od toplote i amortizacije zvukova.
Drvena spoljna stolarija, nije dobar izbor, naročito zbog izloženosti svim vremenskim neprilikama i postepenom truljenju. Ako želimo vizuelni efekat drveta na ugrađenoj Pvc stolariji, postoje folije sa imitacijom drvenih površina. U zaštitnim folijama se nalazi barijera koja sprečava oštećenja i promenu materijala nakon zagrevanja i hlađenja.
U odnosu na lako dostupnu Pvc stolariju i široku lepezu primene, aluminijumska stolarija se ističe po svojoj lakoći i najboljoj izolaciji. Ipak aluminijumska izolacija ima veću primenu na tržnim centrima, velikim sportskim halama i u industriji. Aluminijumska stolarija se podjednako kao Pvc može prebojiti pa time imitirati željenu sredinu.
Održavanje spoljne stolarije,uvek treba biti lako, uz korišćenje aktivnih sredstava za uklanjanje nečistoća. Aluminijumska stolarija ima dugi vek trajanja ali ne toliko duži od Pvc materijala. U odnosu na pristupačnost materijala, izrađuju se cene koje zavise od tipa i veličine stolarije. Najviše novca je potrebno izdvojiti za kvalitetna sigurnosna i sobna vrata. Ugradnjom nove stolarije, uštedeće se energenti za grejanje ali i hlađenje prostorije tokom leta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *