Zašto je Beograd jedna od vodećih turističkih destinacija?

beograd

Prestonica Srbije i njeno kulturno blago, kao i druge znamenitosti i atrakcije postali su već godinama unazad nezaobilazna stanica mnogim domaćim i stranim turistima. Na svakom koraku oseća se gostoprimstvo, i to je jedan od razloga zašto mu se svi nekada vrate. Mnogi muzeji, spomenici kulture, velelepne zgrade, ludi provod, pa i još mnogo toga doživećete u Beogradu. 

Za sve one koji žele da upoznaju prošlost i duh grada, sledeći muzeji svakako moraju biti na listi šta treba obići. Narodni  muzej je mesto u kom možete videti zaista vredne eksponate i umetnička dela. Prednost je što je nedeljom ulaz u muzej slobodan, pa ako se zadesite u gradu za vikend to nikako ne treba propustiti. 

Imaćete priliku da vidite neka od dela naših najpoznatijih slikara, kao što su Paja Jovanović, Nadežda Petrović, ili Sava Šumanović, kao i dela najvećih svetskih slikara, Monea, Gogena i Pikasa, ali i mnogih drugih. 

Muzej iluzija i Muzej Nikole Tesle su svakako mesta koja morate posetiti u prestonici. U Muzeju iluzija ćete se fantastično provesti i doživeti pravu magiju. A u Muzeju Nikole Tesle, koji je posvećen u potpunosti ovom genijalnom pronalazaču i naučniku, videćete samo deo njegove neprevaziđene zaostavštine. Na licu mesta ćete doživeti demostriranje rada Teslinih najvažnijih izuma, kao što je visokonaponski transformator.

Najveći pravoslavni hram nosi ime Svetog Save

Hram Svetog Save nalazi se na Vračaru, a njegova visina iznosi 79 metara. Ima četiri zvonika i kupole ukrašene sa osamnaest zlatnih krstova, a na najvišoj kupolu nalazi se krst visok 10 metara. Prostorom dominira zlatna boja, tavanica i zidovi oslikani su i ukrašeni zlatom. Mnogobrojni turisti svakoga dana dolaze u Hram, obilaze kriptu i napuštaju je sa oduševljenjem. Plato ispred Hrama uređen je prostor kojim možete prošetati, ili jednostavno sedeti na nekoj od klupa i diviti se prelepoj građevini. 

Provod kraj reke ne smete propustiti

Nakon obilaska grada, najlepši završetak večeri može biti na splavovima na Savi, koji su nadaleko izdvajaju po autentičnoj atmosferi noćnog života. Ovde često nastupaju mnoga zvučna imena, koja naprave nezaboravan provod sve do zore. Najveći hitovi i đuskanje uz muziku do ranih jutarnjih časova, ostaće vam u najlepšem sećanju. Ako planirate da Novu godinu provedete u prestonici, ovo mesto može biti sjajan izbor za doček. Najbolja domaća i strana pića, uz profesionalno osoblje, koje vam tokom cele večeri stoji na raspolaganju.

Najbolja mesta za provod Nove godine u Beogradu

Ako ste odlučili da uđete u narednu godinu u nekom od brojnih lokala u prestonici, sigurno se nećete pokajati. Kada je u pitanju Nova godina Beograd svakako može pružiti sve ono što se od njega očekuje kada je doček u pitanju. Uzavrela atmosfera, najbolja muzika, ali pre svega odlično raspoloženje svakako su najbitniji sastojci za jedan od najboljih dočeka Nove godine, koji je uvek na svetskom nivou u Beogradu. U društvu najbližih i najdražih ljudi, na vama je samo da izaberete kafanu, kafić, restoran ili splav i da uživate u ovoj noći. Ako je suditi prema prethodnim godinama, Nova godina Beograd svrstava u jedan od najposećenijih gradova tokom zimskih praznika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *