Zašto je Hurgada leto 2023 čest izbor turista?

Danas moderna turistička destinacija, Hurgada je nekada bila ne tako veliko mesto, čije se stanovništvo uglavnom bavilo ribolovom. Kako su godine odmicale, ovo egipastko letovalište na Crvenom moru postalo je izuzetno posećeno, što zbog uređenosti i brojnih hotela, uglavnom visoke kategorizacije, što zbog povoljne klime. 

Sem toga, razlog zbog koga je Hurgada za leto 2023. okarakterisana kao poželjna destinacija leži i u činjenici da se u ovom letovalištu može primetiti svojevrstan spoj modernog i autentičnog doživljaja. Zato i ne čudi što ovu destinaciju posećuju, gotovo podjednako oni, koji žele da uživaju u odmoru, kao i oni koji uz odmor, imaju želju i za dodatnim aktivnostima i upoznavanjem egipastke kulture i istorije. 

Koje prednosti nudi Hurgada leto 2023.?

Prirodne lepote i atrakcije, plaže i hoteli visoke kategorizacije je Hurgada ukratko. Neke od najlepših svetskih plaža nalaze se upravo u ovom egipatskom letovalištu, koje zapljuskuju obale Crvenog mora. 

A kad smo već pomenuli Crveno more, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da je ono dobro poznato po izuzetno bogatom životinjskom i biljnom svetu, ali i obilju koralnih grebena, pa ne čudi što je upravo Hurgada jedno od omiljenih letovališta za ljubitelje ronjenja i drugih podvodnih aktivnosti.

Tokom poslednjih godina uloženo je mnogo u unapređenje turističke infrastrukture Hurgade, sa sve više luksuznih hotela, restorana i atrakcija za posetioce, što je svakako još jedna od prednosti koje Hurgada za leto 2023. može da ponudi. 

Brojne su aktivnosti na raspolaganju posetiocima, koje mogu ispuniti očekivanja i najzahtevnijih turista. Od plovidbe i ronjenja, do vožnje kvadova po pustinji i posete istorijskim mestima. 

I na kraju, a ono što je od presudne važnosti mnogim turistima, svakako su cene. U poređenju sa drugim sličnim destinacijama, Hurgada često nudi konkurentske cene, što privlači i turiste slabije platežne moći. 

Koje mane ima Hurgada za leto 2023.?

Iako se mora priznati da je u pitanju letovalište koje gotovo da nema mana, postoji jedna koju turisti često pominju. Tačnije, dve. 

Prva se zamerka često odnosi na velike gužve tokom visoke sezone. Naime, sa sve većom popularnošću Hurgade, očekuje se da će pojedine oblasti biti preplavljene turistima, što može uticati na iskustvo posetilaca.

Takođe se pominje i negativan uticaj klimatskih promena, mada je Hurgada leto 2023. poznata po sunčanom vremenu, ipak globalne klimatske promene mogu doneti nepredvidive vremenske uslove, što se i te kako negativno može odraziti i na uživanje posetilaca na ovoj destinaciji. 

Da li je Hurgada dobar izbor za letovanje? 

S obzirom na sve prednosti koje Hurgada nudi, mnogi je smatraju idealnom destinacijom za letovanje 2023. Ipak, važno je biti svestan mogućih mana i planirati unapred kako bi se izbegli potencijalni problemi. Preporučuje se rezervacija hotela unapred i istraživanje smeštaja, atrakcija i aktivnosti kako biste maksimalno iskoristili boravak. 

Svakako se u ponudi turističkih agencija na našem tržištu mogu nači vrlo povoljni aranžmani za ovu destinaciju. Neophodno je samo sa puno pažnje odabrati odgovarajući aranžman i period boravka, kako bi uživanje u Hurgadi tokom leta 2023. godine bili kompletno. 

Nema sumnje da će u Hurgadi svako imati priliku da pronađe ono što će u potpunosti ispuniti njegova očekivanja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *