Zašto su vam neophodni časovi engleskog jezika?

Iako živimo u Srbiji, činjenica je da nam u poslednje vreme maternji jezik nije dovoljan da bismo “normalno” funkcionisali i pritom ne mislimo samo na pametnu tehnologiju koja je mahom na engleskom jeziku, već i na tržište rada koje se toliko proširilo da je jedan od uslova zapošljavanja gotovo svuda – engleski jezik. Naravno, ukoliko nemate ambicija da se bavite sobom i napredujete na svim poljima, možda ćete i moći da se “provučete”, ali ukoliko želite za sebe bolje i više, ulaganje u znanje stranog jezika višestruko će se isplatiti.

Dakle, ukoliko kuburite sa ovim stranim jezikom, a želeli biste da ga savladate jednom za svagda – biće vam potrebni časovi engleskog jezika.

Časovi engleskog jezika ili učenje jezika preko aplikacija

Za vreme pandemije, gotovo svako od nas je instalirao makar jednu aplikaciju za učenje stranih jezika, optimistično verujući da će slobodno vreme utrošiti na koristan način. Međutim, sve to je zapravo imalo malo uspeha jer, kada je učenje jezika u pitanju, ništa ne može da zameni živu reč. Putem aplikacija možete da provežbate pisanje i gramatiku, možda malo proširite vokabular, ali da biste tečno govorili jezik što je u poslu na stranom jeziku jako važno, biće vam potrebni časovi engleskog jezika.

Časovi engleskog jezika ne moraju da se dešavaju nužno u školi – budući da pandemija i dalje vlada, gotovo sve škole stranog jezika prešle su na online nastavu, te ćete tako časove engleskog jezika verovatno imati u udobnosti svog doma. Pa ipak, svakako je bolje viđati se sa profesorom, makar i online, nego pokušavati nešto sami, na svoju ruku. Ovo je naročito bitno za osobe koje tek ulaze u svet engleskog jezika, odnosno, uče ga skoro pa od nule. Bez obzira na to da li ćete časove engleskog jezika uzimati individualno, kod privatnog profesora, ili grupno, u školi stranog jezika, važno je da radite sa nekim ko prosto zna.

Prednosti poznavanja engleskog jezika

Časovi engleskog jezika pomoći će vam da se oslobodite – mnogi od nas imaju pasivno znanje jezika koje podrazumeva da umete da pročitate nešto, razumete o čemu se radi, ali kada treba da progovorite – nastaje tajac. Poznavanje engleskog jezika danas je gotovo neophodno da biste mogli da se borite za posao iz snova, bez obzira na to da li je reč o domaćoj ili stranoj firmi. Ne moramo da vam napominjemo da je rad u stranoj firmi po mnogo čemu bolji – iako smo mi za njih samo jeftina radna snaga, uslovi rada su daleko bolji od onoga što se nudi u mnogim domaćim firmama. Zato, da biste obezbedili sebi bolji posao i kako prosto ne biste brinuli da u budućnosti nećete moći da nađete posao, časovi engleskog jezika pružiće vam potrebnu slobodu – najpre za posao, a potom i za putovanja, pa možda čak i preseljenje u inostranstvo. Setimo se, engleski jezik se govori u gotovo svim svetskim državama te sa njim za vas zaista ne postoje granice.

Kako još možete da vežbate jezik 

Časovi engleskog jezika nisu jedini način da usavršite svoje znanje jezika. Da biste jezik zaista znali, potrebno je da ga što češće koristite i da u pogledu svog znanja budete stalno aktivni. Zato, osim što ćete jezik učiti “školski”, možete ga vežbati kroz slušanje muzike na engleskom jeziku, gledanja filmova i serija bez prevoda ili sa engleskim prevodom, možete da pokušate nešto da napišete ili počnete da čitate strane medije. Ne dozvolite da se ulenjite i da vaše znanje ponovo postane pasivno – kada ga ne koristimo, jezik je tako lako zaboraviti! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *