Želite dobru reklamu? Jarboli sa zastavama su pravi izbor za Vas

Jedan od najboljih načina za isticanje lokacije Vaše firme i reklame su jarboli sa zastavama. Jarboli sa zastavama se koriste i za obeležavanje velikih sportskih događaja, kao i ispred državnih ustanova. Kada se postave ispred državnih ustanova na njima se ističu državne zastave, a ako je u poseti neka inostrana delegacija, onda i državne zastave gosta.

Kada su u pitanju jarboli sa zastavama ispred firmi savetuje se da se oni postave na samom ulazu u firmu, ali i sa strane ka najprometnijem putu, ukoliko je, na primer, sedište firme pored magistralnog ili auto puta, jer će na taj način biti vidljeve jako velikom broju potencijalnih klijenata. Ako su firme smeštene u poslovnim centrima u velikim gradovima, onda su jarboli već postavljeni u toku izgradnje zgrade.

U kojim veličinama se proizvode jarboli?

Jarboli se proizvode u tri veličine, šest, osam i deset metara. Iako je logična pretpostavka da su najviši nosači zastava najbolji izbor, ipak nije tako. U naseljenim mestima se postavljaju niži jarboli na koje se kače zastave manjih dimenzija. Ukoliko želite da jarbole postavite ispred sedišta firme koja je van naselja i bitno Vam je da zastava bude vidljiva svim prolaznicima, ona odaberite najviše jarbole da biste postigli željeni efekat.

Kada poručujete jarbole treba da znate da da morate da ih uskladite sa veličinom zastave. Za vertikalno postavljanje jarboli bi trebalo da budu duplo veći od zastave koja se kači na njih. Tako, ako odaberete jarbole veličine šest metara, zastava koju poručujete mora biti dugačka tri metra. Da biste postigli pun efekat najbolje bi bilo da ispred firme postavite najmanje tri jarbola.

Tri načina kačenja zastava na jarbolima

Postoje tri načina kačenja zastava na jarbolima, horizontalno, vertikalno i na „L“ profile. Za obično vertikalno i horizontalno postavljanje zastava potrebni su Vam obični jarboli sa rotirajućom kapom. Rotirajuća kapa ne dozvoljava da se zastava umota oko jarbola. Jarboli sa „L“ profilom ne dozvoljavaju zastavama da se umotaju oko nosača, već su one stalno u otvorenoj formi

Kako se postavljaju jarboli?

Da biste postavili jarbole sa zastavama treba da obezbedite neke uslove za to. Trebalo bi da jarboli od zgrada, kablova ili krošnji drveća budu udaljeni makar tri metra. Da bi se jarboli pravilno postavili neophodno je iskopati dovoljno duboku i široku rupu, zatim u nju ubaciti armaturu i ankere, da bi temelj bio što jači. Neki proizvođači daju mogućnost da se specijalno izrade prenosivi temelji za jarbole. Nakon stezanja betona jarboli se montiraju na temelj. U zavisnosti od terena i vrste jarbola, ponekad će biti potrebni i visinski radovi.

Šta karakteriše kvalitetne jarbole

Kvalitetni jarboli bi trebalo da budu konusnog oblika i blago elastični. elastičnost je posebno važna jer će vaši nosači zastava biti izloženi jakim vetrovima, pa, da ne bi došlo do lomljenja tokom oluja, bolje bi bilo da budu blago savitljivi. Materijal od kog su napravljeni bi trebalo da bude otporan na rđu, kako ne biste svake godine imali obavezu da ih šmirglate i farbate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *